Bosansko-Hercegovački Istočnik

Рукоположени. Његово Високопреосвештенство АЕ. ј жити свршеаог богослова биоградске богои М. Дабро-босански госп. Нгасолп] бда- I словије СввТОзара МарјаН0ВИ "ћа, коме ће гоизволио је 30 новембра и 6. децембра се у администрацију повјерпти упражо. г. на свечанпм службама архијерејскпм њзнапарохпја Ћминовци, старо-мајданског у Сарајеву,за ^а^онаи презвитера рукополо- протопрезиптерата. Честитамо!

Премјештени,

Петар ИванчевиЂ, јеромонах и досадашњп привремени парох јајачки премјештен је на властиту молбу у манастир Озрен, а парохија јајачка предана је у администрацију пароху језерско-ступањском Стоја,1у Трку.љићу.

Ђорђе ВДачки^, помоћипк раткоиачкостражичког пароха~ и почасног проге Вукосава Мачкића, на његову молбу, премјешген је за пароха Подрашничког, у варцар-вакуфском нротопрезвитерату. г Ј'7.Тт,. Званична препорука. Српско-православном пречасном свештенству, црквеним општикама и одборима Дабробосанске епархије. Познати српски умјетник, живописац | ник, настанио се за стално овђе у СараАнастас Боцарпћ, атинске академије уче- | јеву. Шеговп радови познати су у срп-

) Б0САНСК0-1

Мјесечни духовни часопис за црквенопросвјетне потребе српско-православног свештенства.

СВЕСКА XII. Сарајево, децембра 1897. ГОД. XI.

Вши: АЕМ- Коисторја.

Ст. Н.