Branič

БРОЈ 7

Б Р А Н И Ч

247

Јавни правозаступник. — Г. Марка С. Ђуричика, у оетавци ииеара судског, који је положио нравозаступнички исинт, министар правде, на оенову §§ а 3-ег и 19-ог закона о правозастунницима, поставио је за правозаступника за округ ваљввски.

II С П Р А В К А

У расправи г. Јов. Милићевића: Наћеав-Согриз Акта, коју смо донели у овоме броју, поткрале су се следеће погрешке: На стр. 201 у 15-ом реду оздо меето Само-човек треба читати: С ал< човек. На иетој страни у 2-оме реду оздо место мора бити — треба читати: може бити... На стр. 202 у првоме реду озго место савременија иравна заштита треоа читати: савршенија правна заштита. На стр. 2()3 у 8-ом реду оздо место неке треба читати: неколике. На стр. 211 у 6-ом реду оздо место ирегило треба читати: ирегино. Молимо читатеље да ово прибележе на дотичним местима

ОДГОВОРИ УРЕДНИШТВА Н. С. у II. — Ми би се примили да дамо укоричити Бранич за лрошлу годину, који желите да купите, али то можемо учинити само ако се више љих јаве из вашега места са истом жељом, јер је тако и јевтиније и мање времена губимо око тога посла. М. В. у Ћ. — Вагп рукопнс примили смо још у ночетку Фебруара. Сиис ни^мо могли до сада печатати због нагомиланог материјала који нам из раније на расположењу стоји. Изићиће у Мају. П. 0. у В. — Жао нам је што вам не можемо жељу испунити. Бар да сте измирили дуг за прошлу годину. А. А. у Б. — Видите о темату данашњи вееник. §-у у Н. С. — Зар код толиких нравозаступника српске народности решисте се само вас 2—3 да примате Бранич ! А што „они" ваши листови неће ни да га ириказују?