Branič

К&ИЖЕВНИ ПРЕГЛЕД

0 бвзоиасном иокуш&ју. Госд. д-р. Мил. Миљковић, вој. судски мајор у оставци, отштампао је из нашег листа (књ. VIII) своју исцрпну расправу о „безопасном покушају«. Књига се може добити код уредништва »Бранича" и код самог писца, а стаје 50 п. динарских.

0 ирвенственом ираву ниилате између државе и хииотекарних иоверилаца. — објашњење чл. 102. зак. о неиосредном иорезу — студија из ириватног ирава, од Живојина М. Перића, ирофесора ирава на Великој Школи. Госп. Ж. М. Перић отштампао је из »Финансијског Прегледа« именовану расправу и као засебну књигу издао. Цена јој је Г50 динар и износи 5 штампаних табака велике 8°.

»Мјезестћ <с Правничког Друштва у Загребу, година XXVII, број 6, свеска за јуни 1901. Ова свеска »Мјезесшка« доноси у главном ове радове: РеФорма грађанског парбеног поступка, од д-ра Драгутина Чуповића; Аграрноправно иверје, од д-ра А. Бадаја; Законодавство и управно уређење у погледу на Фабрикацију и промет вештачких и здрављу шкодљивих вина, од Фрање Холадија; призив у новом аустријском грађанском поступку, од Фрање пл. Крузелницког; Уништење задружног својства по § 55. закона од 8. свибња 1889. године о задругама и у вези с § 36 истога закона, од АпЈе Оаћеаа; Урачуњивост по казненом праву и слобода воље, од д-ра Степана Посиловића. Осем ових крупних радова, у овој свесци »Мјеаесшка« налазе се заступљене сталне рубрике: Ргауозис1је: а) грађанско; б) казнено; из управне праксе; решење кр. Финансијалних судова; и т. д. И овом приликом скрећемо пажњу својих читалаца на овај ваљано уређени правнички чаеопис.