Branič

Поштарииа плаћена у готову Година XXIV АПРИЛ 1936.

Бр. 4.

ОРГАН АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ У БЕОГРАДУ

Уредник Бранича је претеедник Адвокатске Коморе у Београду Владимир Св, Симић Власиик и ивдавач Бранича је Адвокатска Комора у Београду коју преставља претседник Владимир Св. Симић У име Одбора главии уредници: Др. Видан О. Благојевић и Др. Радоје Ј. Вукчевић, адвокати САДРЖАЈ:

БРАНИЧ

ЧИАИЦИ Нови пољски законик о облигационом праву од Р. Лоншана де Бераје, проф. Универзитета — Лавов. Превео Др. Борислав Т. Благојевић ... ... 149 Лостављање проблема једног међуиародног процесног права од Бор. А. Милојковића, адвоката — Београд 163 О питањима конкуренције од Јована Кошшунице, суди је Окружног суда за град Београд 168 Исиуњење обавеве дужника шв прнхваћеног поравиања ван стечаја према веровницима од Миодрага Т. Стојановића, судије Окружног суда за град Београд... 173 Недостатак потписа судије среског суда на расправном записнику, даје ли повода ништавиости пресуде на осиову .§ 571 т. 9 гпп. од Н. Поиовића, старешине Среског суда — Ражањ 175

СХДСКА ПРАКСА Благовременост подизања протеста због неисплате има се ценити по дану, кад је акт примљен у суду а не кад је исти предат пошти иа повратан рецепис од Тих. М. Ивановића секретара Касац. суда у Београду. 17? Начелна одлука опште седнице Касационог суда о томе: да ли н после ступања на снагу Законика о поступку судском у грађавским парницама, на подручју Касационог суда у Београду, постоје општински судовн в са којом надлежношћу? од Тах. М. Ивановића, секретара Касационог суда у Београду... 178; За расправу спорова о праву на деобу, на основу раскидвог услова, надлежан је Окружни, а не Срески суд. (Решење Касационог суда у Београду од 30 августа 1935 год. Р. 733/35), од Јована Д. Смиљанића, секретара Касационог суда — Београд. 182 Околност да је закључком прнзивног суда укинута, као ништава,

Уредништво БраничаналазисеуКн.Михајловој33/11.Рукописисеневраћају. Прештампавање градива из часописа допуштено само са тачним означењем извора.

Бранич доноси: расправе и чланке којима је смер заштита инг<» адвокатског реда и ширење професиовалне свести, службена сао Адвокатских комора којима служи као званичнн орган, и расправе вз свих области праваипрати развој правног живота у зем- и и .ст Бранич излази крајем сваког месеца. — Годишња износи 120.— дин. За адзокате изван територије Београдске коморе, адвокатске приправнике, судије и судијске приправнике претплата износи 60.— дин. Поједини број 10.— дин.