Branič

564

,Б Р А Н И Ч"

За Члана дисциплинског већа добили су: Селимир Јевткћ 16 гласова Др. Мишко Жокаљ 4 гласа Према резултату гласања претседник саопштава да су изабрани: За Заменика заступника коморе Властимир Стевановић а за Члана дисциплинског већа Селимир Јевтић, па одмах за тим закључује рад скупштине. Секретар, Претседник, Драгомир Ивковић, с. р. Владимир Св. Сииић, с. р. Оверачи записника: 1) Боривоје Каменовић, с. р. 2) Миодраг ГТ. Поповић, с. р. 3) Др. Радивоје Јовановић, с. р.

ЗАПИСНИК о пребројавању гласова на ужим изборима, као продужењу рада X редовне скупштине Адвокатске коморе у Београду од 30. октобра 1338. год., извршеним 6. иовембра 1938. год. у сали Адвокатске коморе у Београду. Бројачи гласова примили су изборни материјал и установили, да је гласало 20 (двадесет) адвоката. Од овога броја добили су: За Заменика заступника коморе: Властимир Стевановић Љубомир Јањушевић За Члана дисциплинског већа: Селимир Јевтић Др. Мишко Жокаљ Према томе изабрани су: За Заменика заступника коморе Властимир Стевановић а за Члана дисциплинског већа Селимир Јевтић. Бројачн гласова: 1) Јован М. Велимаровић, с. р. 2) Др. Кулаш Јурај, с. р. 3) Кон. В. Саватијевић, с. р.

17 гласова 3 гласа 16 гласова 4 гласа

БЕЛЕШКЕ Дбадесет пет година часописа „Полиција" Крајем ове године навршава се двадесет пет година од покретања часописа Полиције, који излази у Београду са све ширим и пробранијим редом читалаца. Четврт века у бурним временима у којима живимо, претставља редак јубилеј, па се мора ово поздравити и забележити у свима чзсописима а нарочито и у нашем часопису Б р а н и ч у, који као најстарији правни часопис у Србији, као правни ветеран има разлога да буде задовољан што поред њега и часопис П о л и ц и ј а већ ево 25 година васпитава правнике и кеправнике у погледу значаја права и правног поретка, развијајући свест о томе и код најширих слојева. Сем тога, П о л и ц и ј а исто као Б р а н и ч била је и биће школа за млађе иравнике, који су се у њеним ступцима вежбали да излажу своје мисли и своја правна схватања и тиме допринели да се у нашем народу развије свест за право и правни поредак. Много младих правника, данас значајних сарадника на правној науци, почело је свој благотворни рад У П о л и ц и ј и. Томе је много допринело гостопримство и љубазност уред-