Branič

Поштарин а плаћена у готову Година XXVI ДЕЦЕМБАР 1938.

Бр. 12.

БРАНИЧ ОРГАН АДБОКАТСКЕ КОМОРЕ У БЕОГРАДУ

БРАНИЧ уређује одбор састављен од Владимира Св. Симића, Др. Видана О. Благојевића и Др. Радоја Ј. Вукчевића, адвоката САДРЖАЈ:

члднци Један случај ив свакидашње праксе, од 3. Р. адвоката из Београда 569 Да ли одлуке опште седнице Касационог суда још имају ауторитета? од Р.И 571 Адвокат не може истицати приговор аастарелости чланског улога Адвокатској комори, ако је одбор Коморе већ донео решење о наплати чланарине, па на основуистог тражи вабрану, од Илије Дрљевића, судије Срескогсуда у Рачи Крагујевачкој 576 Тумачење § 134 закона о градским општинама у погледу подношења жалбе на одлуку надворне власти, од Др. Бор. ПетроваШ, правног референта Дир. Држ. Жељ. у Београду ... 580 Материјално-правни приговори у грађанском парничном поетупку, од Др. Милоша Сшјеиана, суд. приправника из Великог Градишта 582 Шаљемо их на робију сваког дана, од Милорада Којића, суд. приправника — волонтера — из Београда 585

С5ГДСКА ПРДКСА Зрело размишљање увек постоји онда, ако је између зачете замисли и почетка извршењадела прошло онолико времена за колико је потребно да разум превлада над осећајима, од Бранка Јевремовића, судије Апелационог суда у Новом Саду 589 Још недоспела кирија која припада сопственику некретнина које су уведене у грунтовницу као и на које припада уживаоцу плодоуживање ако је исто грунтовно укњижено, може се пленити само по одредбама § 208, и следећих параграфа извршног закона, путем секвестра преко грунтовне власти, од БранкаЈевремовића, судије Апелационог суда у Новом Саду 591 Један случајалтернативнеобавезе из § 506 гр.п.п., од Тих.М.Ивановића, секретара Касац. суда у Београду 592 По § 27. Зак. о адвокатима странке могу уговорити да на име награде адвокату припадну и трошкови које суд досуди странци, од Јована Д. Смиљанића,

Уредништво Бранича налази се у Дечанској 13/11. Рукописисеневраћају. Прештампавање градива из часописа допуштено само са тачним означењем извора.

Бранич доноси: расправе и чланке којима је смер заштита интереса адвокатског реда и ширење професионалне свести, службена саопштења Адвокатских комора којима служи као званични орган, и расправе и чланке из свих области права и прати развој правног живота у земљи и иностранству. Б р а н и ч излази крајем сваког месеца. — Годишња претплата за Б р а н и ч износи 120.— дин. За адвокате изван територије Београдске ;двокатске коморе, адвокатске приправнике, судије и судијске приправнике годишња претплата износи 60.— дин. Поједини број 10.— дин.