Bratstvo

па 9 =

данашњег дана према патњама Српског Народа ин страдања његова од непријатеља Српства и Православља, који су са цркава мостарских за ври-“ јеме рата однијели девет звона да с њимаруше куће српске и убијају нејач српског народа. Мно– гима су се тада од радости сузе на очима видјеле!

Народне основне школе. Покрет за оснивање народних основ= них школа шири се по селима. Познато нам је, да су тежаци трновске парохије села Ледићи, Пресјеницеи Добро= поља, села Кланца которска парохија, те нека села ник= шићке парохије прикупила материјал за подизање школа. Ми ћемо у нашем листу доносити извјештаје о раду појединих села, - о пожртвовању угледних домаћина и о препрекама на које су наишли у своме раду. П -

Нашим сарадницима. — Молимо све наше сараднике, да нам изволе слати чланке, дописе и извјештаје, писане јасним стилом, са краћим реченицама. Рукописи не могу прећи три странице штампаног текста. Већи радови не могу се штампати, јер је простор листа ограничен.

Светосавска беседа. — Одбор за градњу дома и срп. прав. цркве у Какњу приредио је уз судјеловаље ђака Мушке Учит. Школе из Дервенте забаву са бираним програмом.

САДРЖАЈ. р

Светом Сави: Тропар. Кондак. Љ. Шлирић: Прослава. св. Саве. Др. Н. Медаковић: О крсној Слави.

Ч. Стурџон: Брод промисли. Едо мисли. — Вапај страдалника.

Славко Калуђерчић;: Вера и _ народни покрет.

М. Карановић: Божић у срп. народним песмама,

Драг. Миливојевић: (0 адвентистима и назаренима.

Протој Марко Поповић: Примјери из мјешовитих бра= кова. |

О празницима и светитељима мјесеца фебруара.

Хроника.

Биљешке: БРАТСТВО“ излази једанпут мјесечно. — Претплата годиш22 Ј 5 Коки ња 32 — Дин, полугодишња 16— Дин. За иностранство го-

дишња је претплата 80.— Динара.

„Братство“ чек конто 1394.