Bratstvo

О

дужни љубити своје ближње, своју браћу у отаџбини, као сами себе.

Унесимо у све домове и у све скупове, који управљају Отаџбином, мир Христов да би нас тако пратио његов благослов и молитве наших јунака пред његовим светим престолом на небу. Тај Христов мир и блатослов по молитвама, наших јунака, и многовековних страдалника нека се а освапда настани у нашим (дрцима, колико гради наше среће у нашем штравном дому, толико и ради наше сарадње на општем братству и јединству свију народа, који живе на земљи. Наша црква ступила је већ у везу са свима хришћанским црквама и са свима благородним људима, лругих просвећених народа, да порадимо (на томе заједничком миру 40– вечанства, како би се у току што краћег времена испунила благородна тежња свију племенитих душа. Да се у будућим односима међу народима онемогуће ратне борбе и проливање људске крви. Кад се то постигне, сви ће народи бити једна породица, а земља, на којој сви живимо, биће наш заједнички дом, дарован нам од Бога.

И у том јеванђелском настојању на делу оттште човечанскот мира и "братства, и у нашем раду да се у нашем народу утврди хришћански мир и братока љубав, нека буде свима нашим јунацима, којима чинимо овај помен, а који падоше да свој народ ослободе и уједине, на сва времена вечна памети слава. Амин,

(6559)

Белешке

Добротвор Братства св. Саве, _ Г. ТеодосиосГођртољатос, добротвор друштва »Просвете« уписао је своју пок. супругу Смарагду за добротвора нашег друштва са прилогом од 1000 (хиљаду) динара. Главни одбор напег друштва, захваљује се на прилогу г. Горгољатосу.

Оснивач нашег друштва. — Српско-православна, црквена, општина у Високом, ценећи рад овога дугогодишњег овеш"теника, пок. Ристе Бошковића, председника нашег одбора, ушисала, га је за члана оснивача са прилогом од 500 (тетстотина) динара, Главни одбор НОрЕНАЦ, овим захвалност прквеној општини,

Нашим месним одборима и повереницима. — Молимо све месне одборе да, нам пошаљу обрачуне књита, и листова, а "такођер и поверенике, који нам нису послали обрачујне.

»Охридски Пролог« норо дело нашег великог проповедника КО. др. Николаја Велимпровића износи око 1000 страна. Сва књита треба да буде настолна књига у свакој православној породици. Цена, јој је 100 динара.

| Јован Ковачевић свештеник Српске Грабске, умро је у Државној Болништ у Сарајеву, у 66. години у на, јвећој си-

ротињи 3. јуна 1928 Био је частит нашиоталн радник. Вечан му помен.