Danas

0 DOFMIARA e 1,5 KM,

gulla;

Brisel, Ujedinjene nacije – Ministri odbrane članica NA___ TO i Rusije juče su u Briselu

NATO i Rasija za potpuno sprovođe

Rusija-NATO sada ponovo Ušli u fazu saradnje“. Džordž Robertson, generalni sekretar

nje Rezolucije 1244 UN

stoje, a pomirenje je daleko od stvarnosti“. – Porast zlih napada na ko-

NATO, rekao je da su „odnosi NATO i Rusije kamen temeljac evropske bezbednosti“.

– Broj napada na Srbe na Kosovu, koje je pod upravom Ujedinjenih nacija, povećan je tokom proteklih nedelja u OTganizovanoj kampanji nasilja u toj srpskoj pokrajini naseljenoj sada pretežno Albancima – naveo._je Kofi Anan, generalni sekretar Ujedinjenih nacija, u izveštaju prosledenom članovima Saveta bezbednosti UN

_ __naglasili „zajedničku rešenost za potpuno sprovođenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN“ o Kosovu, kao i za „obustavu nasilja nad etničkim manjinama, zauzdavanje ekstremista“ i „odlučno suprotsta_ vljanje pokušajima ugrožavaŽ „ nja mirovnog procesa“.

Ruski ministar odbrane, maršal Igor Sergejev, izjavio je posle zasedanja Stalnog zajedničkog saveta NATO-Rusija da su, „posle razdoblja zahlađe-

sovske Srbe u više oblasti podrilo je poverenje kosovskih Srba u budućnost. Kako se čini ti napadi su deo organizovane kampanje“, naveo je Anan, prenose agencije, naglašavajući da „međunarodna zajednica nije intervenisala na Kosovu da bi od njega napravila raj za osvetu i kriminal“.

Anan je poručio da lideri i stanovnici Kosova „moraju preuzeti svoj deo u suočavanju sa obavezama i odgovornosli-

nja zbog jednostrane odluke NATO da upotrebi silu protiv jedne suverene zemlje, odnosi

kasno preksinoć, i dodao kako, „razumevanje 1 tolerancija na Kosovu i dalje jedva da po-

Vladan Kutlešić demantovao pisanje novog Ustava SRJ

Pojma nemam 0 čemu Se nalli

Beograd – Vladan Kutlešić, potpredsednik Savezne vlade, demantovao je agenciji Beta vest o pravljenju novog Ustava SRJ. On je rekao da nema komentara za štampu, jer „pojma nemam o čemu se radi“, te da je video nešto na internetu, ali da Je mislio da su izvori Vesti CrnoOK jedan od potpisni-

a tzv. žabljačkog Ustava, pokazao je iznenađenje kad mu je kao izvor vesti naveden ruski list.

Moskovski Komersant je objavio da je pripremljen novi Ustav SRJ koji će Slobodanu Miloševiću omogućiti da 20 godina ostane na vlasti i da se u radnoj grupi Za Dripremu tog ustava nalazi i Vladan Kutlešić.

Prekjuče su navode Komersanta demantovali Zoran Žižić i Srđa BoŽOVić. H.M.

ma“ kako bi pokrajina postala područje u kojem svi mogu bezbedno da žive.

K. D.

U ponedeljak vanredna sednica Veća republika i zajednička sednica

Venpifikacija manilata saveznih poslanika

Beograd – Veće republika Savezne skupštine održaće u ponedeljak vanredpu sednicu na kojoj će se verifikovati mandati saveznih poslanika koje je u ovaj dom parlamenta delegirala Skupština Srbije 3. maja. Delegaciju čini po devet poslanika SPS i SRS i dva poslanika JUL, pošto je SPO zbog nedolaska izgubio pravo na kandidaturu poslanika.

Na dnevnom redu biće i izbor potpredsednika Veća

republika i izbor predsednika i članova pojedinih odbora Veća republika i komisija Savezne skupštine, saopštila je Informativna služba jugoslovenskog parlamenta. U ponedeljak će biti održana i zajednička sednica Veća građana i Veća republika, kada će se poslanicima obratiti predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Li Peng, koji će boraviti u zvaničnoj poseti SRJ od 11. do 13. Juna.

NON O PI ON

AM

OU ML UĆIA __ Beograd URA IR: S:

Danas počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu

Memačitca

hrani HHiulii

_ Beograd - Utakmicom BelgijaSvedska u Briselu danas počinje Il. evropsko prvenstvo u fudbalu. Po prvi put od Kupa nacije 1959. godine takmičenje najboljih evropskih selekcija održaće se u dve države – Belgiji i Holandiji. U Briselu je danas svečano otvaranje prvenstva, a finalna utakmica biće odigrana u holandskom gradu Roterdamu. Titulu evropskog prvaka brani Nemačka, koja je pre četiri godine u Engleskoj, u finalu nadigrala Cešku (2:1). Prvi pobednik prvenstva Evrope 1960. 0. bio je tadašnji SSSR, koji Je u fi

slavije (2:1 u produžetku).

Posle pauze od 16 godina Jugoslavija će se ponovo pojaviti na završnom turniru najznačajnijeg evropskog takmičenja u fudbalu. Poslednji put Jugoslavija je bila učesnik evropskog prvenstva u Francuskoj 1984. godine. S. D.

nalu bio bolji od Jugo-

Strana 13

- DAN FVERTS: Nema

promena na KosgvII

Priština – Dan Everts, šef misije OEBS na Kosovu, izjavio je juče na konferenciji za novinare da izveštaj o položaju manjina na Kosovu ne pokazuje napredak i veoma je sličan prethodnom. OEBS i Visoki komesarijat UN za izbeglice objavili su izveštaj u kojem se navodi da Srbi i Romi i dalje nemaju osiguranu bezbednost i slobodu kretanja na Kosovu, godinu dana nakon dolaska UN u pokrajinu.

_ CENTRA 3031net | 466MHz/32MB/3.5"/ 5.1GB/56K/

Concerto 6207LPX desktop slim case +multimedia+miš+tastalura |

„bi

|

i O _- ı 35 19 245. |; 56 19 243! Pročomputnrfpnise 46 18 692. 654 64 123

GEMTRA LIME'

= s = = M M M M M M M,

1080. a: a] ĐbPE-EZS /LLO

3O2ITO1S ıI IAO1OL1S 3211Od |I IAOLind

Š_ JLINIWI INVSWOXN – OLIdOŽ

hu |

|