Džuboks magazin

ANIMALSI SE RAZILAZE l posje ~tri godine koje su proletele kao jedan dan 1

IV et ilanova proslavljenog ansambla „Anl?! mals” provode odmor na Bahamskhn ostrvlraa. U stvarl, to nlje pravl odmor. U Nasau, prestonlcl žlvopisndh ostrva. Animals! sn sntmiU svojn najneobif nijn plo£u na 45 obrtaja. Nikada nije napravljen snimak kojl bi bio pi-

Cuven i ansambl se rastura zbog muzičkog razilaženja članova, Zvanično saopštenje biće data u jednom dokumentarnom filmu. Nova ploča Animalsa snimljena je na Bahamskim ostrvima, medu svetom koji je vikao i decom koja su igrala fudbal.

toreskniji 1 haotičniji od ovog. Animals! su neprekidno bili prekidani Ш uznemiravani svetom koji je ulazio i izlazio iz sale, govorećl istim intenzitetom glasa kao kad se doziva prijatelj sa suprotne strane ulice; dok su dva dečaka igrala fudbal, dovikujući se kao da su sami na zelenom igralištu. Ipak, Eric Burdon kaže: „Don’t bring me down” je tehničkl najbolji snimak, uprkos tome što se čuje zaglušujuća buka”. Posle ovog snimka Animals! su realizovali jedan dugometražni film, koji je sniman u Poljskoj, Parizu, Njujorku 1 Londonu. Tema filma odnosi se na blisku budućnost ovog kvinteta. Eric Burdon (vokalni solista), Dave Rowberry (organista), Chas Chandler <bas gitara), Hilton Valentine (solo gitara) i Barry Jenkins (bubnjar) nalaze se pred rasformiranjem svog ansambla, jednog od najpopularnijih ne samo u Velikoj Britaniji već u celora svetu. To se nazire iz komentara filma koji nosi naziv „Svet životinja”. U filmu se kaže da su poslednje tri godine proletele kao jedan dan, ali sada se sve izmenilo. Vreme je postalo dugo. Psihički ! fizički članovi kvinteta su veoma umorni. Ove reči, veoma značajne, u filmu govori Eric Burdon. Hamfri Lajtlton, trubač i pionir engleskog džeza, koji u filmu obavlja ulogu spikera, izgovara na kraju rečenicu: „Animals! su svirall u svim zemljama sveta, a sada se nalaze pred raspadanjem”. Izgleda da su članovi ansambia odlučili da filmom zvanično saopste svoju odluku da se razilaze. Koji su uzroci stvorili ovu situaciju? Eric želi da bude isključivo pevač bluza, Hilton se interesuje •za folk-muziku, Dejv želi da se posvet! đžezu, dok Cesa zovu „namćorom” grupe јег uvek žel! suprotno od ostalih članova sastava. Jedini koji se nikada ne mesa u odluke Animalsa je bubnjar Bari koji je poslednji stigao u ovu grupu i stoga smatra da nema prava da nameće svoje aspiracije.

Animalsi: Bary Jenkins, Dave Eric Burden, Chu Chandler i Hilton Valentine.

ižuboKs' ■HBmagazin

24