Filatelista

Пета Та ТТ

Апатин

__Подружница у Апатину одржала је своју редовну годишњу скупштину 21. |. 1951. у присуству 37 чланова.

Скупштину је отворио претседник Фрањо Цинклер, поздравио присутне и предложио дневни ред.

Изабрани су: у радно претседништво: Над Бела, Госајн Ј. и Аман Фелицитас; за записничаре Ана Шрајбер и Илона Гершбахер; за овераче записника А. Шрајбер и И. Бенцингер.

Извештај о раду Управног одбора поднео је секретар А. Одри. Поред редовног рада најкрупнији задаци били су: уре"Ђење административног и финансиског пословања и ревизија чланства у циљу чишћења од нефилателистичких елемената; одржана су 4 предавања. С обзиром на мали број омладинаца, још није установљена омладинска секција.

После прочитаних извештаја благајника, суда части и надзорног одбора прешло се на дискусију, у којој су узели учешћа махом старији чланови. Констатован је недовољан рад старијих филателиста са почетницима и подучавање у скупљању, мењању са иностранством и уређивању марака у збиркама.

Предложено је да „Филателиста“ повремено објављује које су марке у течају, да би се избегло враћање писама из „Југофилателије“ размењивачима.

У нову управу изабрани су: Цинклер Фрања за претседника, Одри Антун и Гершбахер Илона за секретара, Роза Белт за благајника, Пири Стеван за књижничара, Јосип Еман и Павле Диенеш за руководиоце размене марака, Роза Штадлман, Молнар Стеван и Торди Јосип за чланове одбора. — У надзорни одбор Јосип Фертнер, Антун Шрајбер и Клајн Фрањо. У часни суд: Милић Александар, Госајн Јо-

ван и Над Бела. — Делегати за годишњу скупштину Савеза: Еман Јосип, Одри Антон и Диенеш Павле. — Избор Управног

одбора вршен је тајним гласањем.

Годишња скупштина донела је следеће закључке као задатке за 1951. годину: 1) Формирање омладинске секције; 2) Пропагирање _ часописа — „Филателисте"; 3) Смотре марака; 4) Попуњавање збирке Подружнице, тражећи у томе помоћ Са-

ЕЦ о

веза; 5) Сређивање финансијског и административног односа са Савезом.

Адреса: Подружница Савеза филателиста Србије, Антун Одри. Бранка Радичевића 4.

Смедерево

Подружница СФС у Смедереву одржала је редовну годишњу скупштину 31. !. 1951. Скупштину је отворио у 10 час. претседник инж. Куљбакин, који је у свом поздравном говору прочитао и депешу Савезу, затим у неколико речи изнео значај филателије уопште, а посебно у Ha-

_ шој земљи.

У радно претседништво изабрани су А. Куљбакин и проф. Св. Спасојевић, за з8писничара Влад. Васиљевић и за овераче записника Бр. Станиловић и Мил. Радивојевић. По саслушању извештаја Управе отвовена је дискусија. У току дискусије је изнет предлог о одржавању једне изложбе марака у Смедерецу у првој половини 1751: године.

У Управни одбор изабрани су: инж. Алексеј Куљбакин, Радисав Теофиловић, крзнар, Светозар Спасојевић, проф. Владимир Васиљевић, служб. ГНО, Бранислав Станиловић, месар и Милутин Радивојевић, уч. у привр. — У Надзорни одбор: Никола Гавранић, пом. управник виногр. задруге, Владимир Марковић, техничар ГНО и Дамир Благојевић, уч. г. — У суд части: Гаврило Илић, пр. реф. ГНО, Леонардо Косовић, дир. гимн. и Бранислав Цветковић, пр. реф. ГНО. — За делегате за скупштину Савеза: Алексеј Куљбакин и Радисав Теофиловић.

Адреса: Радисав Теофиловић, Маршала Тита 20.

СВилателистичко друштво »Врачар« у Београду

одржава своје састанке у просторијама 30 основне организације Нар. фронта IV. рејона, у улици Ивана Милутиновића бр: 21 (у дворишту) сваке суботе од 17 до 19 часова.

96

i

raz a ir ra