Filatelista

#0577 СИ

Milan K.Ivanović

Veliko pionirsko takmičenje za vršeno je. Kao što je uslovima takmi čenja bilo pređvidđjeno,svi rađovi ko ji su zaključno do 15.maja 19655. bili predati pošti ili su prispeli na ođređište, uzeti su u obzir.Odziv pi onira i njibovi rađovi bili su zaista primeri. Organizatori takmičenja mogu biti zađovoljni odzivom, a Kvan1афђећ гадоуа оргаудахуа 1дејц 1 вргоveđenu akciju u potpunosti.

Prispelo je ukupno 5.620 сгђеža iz 76 raznih mesta — širom Jugoslavije, u kojem broju ima 115 osnovnih škola i 18 pojeđinaca koji su svoje radove poslali neposredno ma ба Kmičenje.

Predsednik Saveza filatelista Jugoslavije Dr.Ivan Ribar,stalno je

sa područ;ja Makeđonije 19 sa područja Orne Gore 10 sa nepoznatih područja 98

Ovakav ođziv pokazuje da je intere sovanje pionira bilo veoma značajno.

Kao u svakom takmičenju, „tako je i u ovome bilo manje i više uspelih rađova. Naročito je bilo zanim ljivo viđeti Како деса гаш1513аји ге šenje za marku "DEČJA NEDELJA" Narav no, dečije zamisli dopuštaju sebi 80 bodu izbora motiva i rešenja koji se na marci ne bi mogli ostvariti ni vi đeti. Ali, bilo je i veoma uspelihre šenja, kako po motivu, tako i u Dpogledu likovnog izvodjenja.

2

pratio akciju "Deca crtaju marke" koja je sprovodjena preko Saveza filatelista Srbije.Na slici Dr.Ribar sa ing•Djordjevićem i Bar ·

jaktarevićem iz SFS.

Posmatrajući učešće takmičara, iz naših republika - dobija se sleđe 61 гаврогед ргавре1јћ гадоуа:

sa područja SR Srbije 2.492

sa područja SR Hrvatske 555

Ba područja SR BiH #o5

Ba pođručja SR Slovenije 311

Komisija za izbor rađova, koji se iz prispelih mogu predložiti stru čnom žiriu, imala je puno posla, ада 12 фе шаве, од ргеко 5.600 гадоуа 15 dvoji prvo one koji nisu odgovaralii osnovnim uslovima takmičenja.Bilo je naime, dosta rađova koji su možda li