Filatelista

ФИЛАТЕЛИСТА , FILATELISTA

ČASOPIS SAVEZA FILATELISTA SRBIJE.

O

ATIPHA 1973.

БИРО ЗА ПОШТАНСКЕ МАРКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ЈРТТ 02-3511 2 фебруар 1973. год.

САВЕЗ ФИЛАТЕЛИСТА СРБИЈЕ

БЕОГРАД

Захваљујемо се на вашем писму бр. 70/72 од 27. 12. 1972. у вези са увођењем предплате на југословенска издања поштанских марака, којег сте упутили на руке генералног директора ЗЈИТТ.

Обавештавамо вас да је питање увођења предплате покренуто од стране комисије Скупштине ЗЈПТТ за поштанске марке на XIX седници одржаној 19. 12. 72. године и да ће највероватније ускоро бити изнађен погодан начин за увођење ПРЕДПЛАТЕ на нова издања марака, за сакупљаче у земљи.

Другарски вас поздрављамо. Директор Светолик Наумовски

Напомена Уредништва: Овај допис Бироа за поштанске марке односи се на писмо Генералном директору, објављено у прошлом броју нашег листа, које је на захтев Скупштине Савеза филателиста Војводине и Управног одбора СФС упућено, како би се већ једном решило питање снабдевања филателиста нашим новитетима. Надајмо се да ће наговештај Бироа бити остварен.

Исправка: у броју 143 на 2 страни корице, код описа града Ваљева поткрала се грешка, тако да 5 ред одоздо, који при крају почиње са „мноти" правилно треба да гласи: Многи су чланови друштва заслужни за његов рад: инг. Божа Бендеља, Божа Марјановић и многи други, а неки нису више међу живима. Поменимо бар неке најактивније као што су били: професор Никола Храњец, проф. Александар Тараканов, часовничар Јосип Боурек и други.