Filatelista

Ситуација са снабдевањем Друштва маркама је неповољна. За сваког члана ПТТ Нови Сад обезбеђује по једну серију марака. И поред тога што Друштво у снабдевању маркама помаже ПТТ из Сремске Митровице ипак Друштво не може да обезбеди по две серије марака за сваког члана, Вишак марака изнад једне серије по члану Друштво продје путем томболе.

Друштво је крјем 1972. године имало 389 чланова, а на дан рада скупштине 428 чланова и то 297 редовних и 131 омладинца, што у односу на 1971. годину представља повећање од 50%. За похвалу је што је пораст чланова нарочито међу омладином.

У извештају је подвучена добра сарадња са филателдистичким друштвима из Сенте, Зрењанина и Сремске Митровице. Такође је указано на недовољан рад са омладином.

Као један од актуелних проблема који је у извештају истакнут потреба да се што пре реши питање оснивања Савеза Филателиста Југославије.

Исцрпне извештаје управног, надзорног одбора и суда части присутни чланови, који су испунили салу, саслушали су са потребном пажњом и интересовањем. :

Дискусија је била доста жива и у истој су учествовали поред осталих: Др Реља Поповић, Борбе Вукићевић, Др Никола Грујић, Инг. Шестаков и Ернест Вајс. Дискусија је у главном вођена по питању, изради нових правила друштва, питању чланарине и депозита и по питању размене марака. _ пе

После дискусије усвојени су извештаји и дата је разрешница старој управи уз пуно признање за успешан рад у протеклом периоду. У нову управу изабрани су:

УПРАВНИ ОДБОР: Др Реља Поповић (председник), Др Никола Грујић, Вељков Озрен, Дрк Антун, Бек Јован, Кокан Шандор, Гаудени Тивадар, Бранков Владимир, Бора Иштван, Редиг Вилим, и Лекић Стеван.

НАДЗОРНИ ОДБОР: Вајс Ернест, Пот Људевит, и Панић Ми-

рад.

СУД ЧАСТИ: Стари Антон, Др Лазар Емил и Др Пухалек Ласло.

После избора нове управе усвојен је план рада и дата су задужења новој управи. :

Од стране Управног одбора Савеза филателиста Србије раду Скупштине присуствовао је члан управног одбора Владимир Вујошевић. !

2 априла 1973 В. В.

GODIŠNJA KONFERENCIJA FILATELISTIČKOG KLUBA OSIJEK

Filatelistički klub Osijek, održao je svoju redovnu i jubilarnu godišnjicu konferenciju, dana 25 Februara ove godine. Na istoj su podnešeni izvještaji o 35-sodišnjem radu i djelovanju kluba, kao i izvještaj o radu u protekloj godini. Kroz izvještaje i diskusiju utvrđeno je da je klub u proteklom periodu od 35 godina, ostao zapažen u gradu Osijeku, ne samo kao filatelistička organizacija, već se u opće istakao i u društvenom radu. Aktivnost kluba u prošloj godini, konferencija je ocjenjenila kao dobru i pozdravila uspostavljenu saradnju, sa Dru-

2: