Filatelista

17 knjige vtisov: Brežice, 28. oktober 1978 i . а „Čestitam k uspešni razstavi. Želim, da bi društvo vztrajalo na poti, po kateri je

pred dvema letoma tako pogumno začelo svoj čudnovit razvoj. To je občudovanja vredno!

Franc Šetinc Вгедсе, 28. 10. 1980.

„Razstava daje v malem obsegu pogled na široko področje dela v filateliji. Različni pristopi in različne vsebine dajejo garancijo, da se bo razvilo več bogatih zbirk, ki bodo kvalitetno zastopale društvo na razstavah. Organizalorjem je uspelo pritegniti na razstavo tudi bolj redka področja. Skrbna urejenost in bogat prikaz zbirk daje vtis, ki navdušuje še tako zahtevnega obiskovalca. Iskrene čestitke organizatorjemov zares dobro uspeli razstavi.

Slavko Šribar Krinoslav Filipčič

Jedna od najznačajnijih preporuka poslednje sednice Skupštine SAFUBIH, koju su travničani među prvima prihvatili, jeste popularizacija filatelije među mladima. To je bio i osnovni zadatak u programu rada Filatelističkog društva Travnik u protekloj godini. Tako je jesenas oformljena Sekcija filatelista u susjednom Vitczu. Sekcija broji 10 članova pionira i omladinaca. Kao prvu pomoć članovima Sekcije, Uprava društva iz Travnika poklonila je brošuru „Kako postati filatclista”, Katalog poštanskih maraka Jugoslavije i člansku kartu sa plaćenom članarinom. Treba očekivati da će ova Sekcija ojačati i prerasti u Filatelističko društvo Vitez.

Takođe, poduzeti su koraci da se sekoije filatelista formiraju pri Srednjoškolskom centru „Antun Mavrak” i Osnovnoj školi „Dušan Košutić” u Travniku. Prema prvim procjenama, ove dvije nove sekcije broje oko 50 članova.

Ne staje se ni sa izdavačkom delatnošću. Povodom održavanja V Andrićevih dana kulture u Travniku, od 9. do 31. oktobra, sada već tradicionalne smotre amaticrskog kulturnog stvaralaštva, izdat je prigodan koverat u dvije varijante, sa otisnutim mašinskim žigom i likom Ive Andrića, rad akademskog slikara

36