Filatelista

il

- жири истиче да још има инерције, непознавања правила израде изложака, има неупућености и недовољно знања у обради и опису изложака, почев од уводних листова до обајшњавања појединих објеката, да се још појављују објекти чије је излатање у колизији са правилима и ставовима органа СФЈ (нпр. сечене марке после 1975. године и слично“)

- у документацији жирија налазе се забелешке о сваком излошку. Жири ће предложити Председништву СФЈ да организује састанак са излагачима који то желе, на коме би их представник жирија упознао са тим примедбама, што би било од вишестране користи.

Отклањање ових и других слабости, што је свакако процес учења и стицања сазнања и искуства, допринеће квалитету изложака наших филателиста и даљем укупном развоју филателије. Ми морамо подстицати постојеће и нове излагаче да унапређују своје збирке, да их ваљано опремају, да се храбрије представљају нашој јавности, без комплекса и калкулација.

Овакве изложбе су јавна сцена и прилика свакоме да покаже оно што сакупља и шта има, да се упоређује са другима, и да учи користећи њихова искуства.

Жири ЈУФИЗ-а 1Х једногласно је донео све своје одлуке.

УМЕТНИЧКИ ПАВИЉОН ЏВИЛТА ЗУЗОРИЋ 11 -17, СЕПТЕМБАР 1977,

IX ЈУГОСЛОВЕНСКА ФИЛАТЕЛИСТИЧКА ИЗЛОЖБА БЕОГРАД