Filatelista

YU ISSN 0430-4063

ФИЛАТЕЛИСТА FILATELISTA

ЧАСОПИС САВЕЗА ФИЛАТЕЛИСТА СРБИЈЕ

ДЕЦЕМБАР 1997. 234/235

Из рада Председништва СФС

ктобра ове године одржана је редовна седница Председништва Савеза

филателиста Србије. На седници разматрана су текућа питања у вези рада Савеза и донесене су одговарајуће одлуке.

Разматрајући деветомесечни биланс пословања Савеза, Председништво је закључило да су резултати позитивни, мада поједина друштва не измирују своје обавезе према Савезу. Закључено је да све своје финансијске обавезе филателистичка друштва измире најкасније до 31. децембра 1997. године. Председништво је такође донело одлуку да се свим филателистичким друштвима, која нису извршила ни једну уплату током ове године, обустави издавање поштанских марака.

Због великих залиха марака из прошле и ове године Председништво је одлучило да се смањи количина марака која се узима од Јавног предузећа ПТТ саобраћаја "Србија".

Одлучено је да чланарина NO члану филателистичког друштва за Савез филателиста Србије и у 1998. години износи 15 динара. Овај износ друштва су дужна да уплате до 31. марта 1998. године. Свако друштво може да повиси ову чланарину у циљу подмиривања својих трошкова пословања.

Друштва која још нису уплатила чланарину за 1997. годину дужна су да је у најкраћем року уплате.

На основу захтева већине чланова Председништва одлучено је да се изборна Скупштина Савеза филателиста Србије одржи у првом кварталу 1998. године. Делегате за ову Скупштину бирају друштва по принципу 1 делегат на сваких 50 чланова. Само друштава која су уплатила чланарину за 1997. годину моћи ће да пошаљу своје опуномоћене делегате. У раду скупштине учествују и чланови Председништва СФС-а.

На крају је размотрено и писмо филателистичког друштва "Краљево". После дискусије Председништво је усвојило дотадашње ставове.

Новембра ове године Председништво је одржало још једну седницу са само једном тачком дневног реда: припреме за прославу 50-годишњице рада Савеза филателиста Србије. Једногласно је одлучено да на челу Организационог одбора за прославу овог јубилеја буде г. Слободан Кнежић. Такође је одлучено да филателистичка изложба, која ће се поводом овог јубилеја одржати у Београду септембра 1998. године, буде свечарског карактера, односно ла не буде такмичарска.

Владимир Ј. Мојсовић, председник СФС