Filatelista

Филателистичка изложба у Новом Саду

Завод за заштиту природе Србије донео је одлуку да у оквиру прославе _ годишњице свог постојања, организује у мају 1998. године филателистичку · изложбу на тему "Флора и фауна". Предвиђено је да изложба траје током целог месеца маја 1998., у музеју Завода за заштиту природе у Новом Саду. Постоји могућност да изложба добије међународни карактер ако се позиву одазову и филателисти из суседних земаља. Изложба неће имати такмичарски већ пропагандни карактер. Предвиђа се да ће тада музеј организовано посећивати основне школе из Војводине па ће посетиоци поред музејске поставке имати прилику да можда по први пут погледају и једну филателистичку изложбу.

Филателисти и максимафилисти заинтересовани за излагање својих збирки фолре и фауне треба да се јаве г-дину Вељку Јанковићу, Лоле Рибара 4/32, 11000 Београд (тел: 011/32-4-764).

Састанци филателиста у Новом Саду одржавају се у згради штампарије Форум у улици Војводе Путника број 2 сваке недеље од 9 до 13 часова.

Састанци филателиста у Београду одржавају се у згради Дома Глувих и наглувих Југославије, у улици Светог Саве 16, 1 спрат, средом од 14 до 18 часова и недељом од 9 до 13 часова.

У Београду филателисти такође долазе и на састанке нумизматичара и осталих хобиста, који се одржавају у улици Кнеза Милоша број 9, Ш спрат, четвртком од 15 до 19 часова.

У Београду се налази и филателистичка продавница “Југомарке“, која се налази у Македонској улици број 5 (нови тржни центар на Тргу Републике).

Молимо сва филателистичка друштва да нам доставе своје адресе као и место одржавања филателистичких састанака, како би могли у следећем броју на овој истој страници објавити ове адресе.