Filatelista

32 5КВЈАРЦА ХИ О _______________________-

trajnih veza na relaciji “Progres” — SFS/SFJ i predložiti da filatelija uđe u dugoročniji program ı izlagački koncept Galerije.

Na Srbijafili XII nije vođena precizna evidencija posete, ali se procenjuje da je izložbu svakodnevno videlo između 150 i 200 posetilaca. Poseta je bila veća u odnosu na izložbe u Umetničkom paviljonu na Kalemegdanu ali još uvek nezadovoljavajuća.

Miodrag Mrđa Izveštaj Žirija

Žiri Dvanaeste filatelističke izložbe Srbijafila XII izražava zahvalnost Organizacionom odboru za podršku i obezbeđenje uslova u kojima je radio zajedno sa ekspertskim timom.

Žiri je konstatovao da Organizator nije pravilno razvrstao tri izloška pa ih je rasporedio u odgovarajuće takmičarske klase, bez posledica po ocenu izlagača,

Takode, iz objektivnih razloga, Organizator nije mogao da postavi u vitrine tri prihvaćena izloška. Žiri je prihvatio da ih pregleda i oceni, a rezultate unese u svoj konačan izveštaj. Nije bilo diskvalifikovanih izložaka niti izložaka čija se ocena morala umanjiti zbog izlaganja neodgovarajućeg filatelističkog materijala.

Žiri se u svome radu rukovodio svim relevantnim dokumentima FIP za ocenjivanje izložaka na takmičarskim izložbama. Žiri je takođe vodio računa o nacionalnom karakteru izložbe i nastojao da ohrabri izlagače da nastave sa radom na unapređivanju svojih izložaka. U tom smislu, svakom izlagaču dostavljen je odgovarajući ocenjivački list.

Žiri je konstatovao da je ostvaren vidan napredak u poboljšanju kvaliteta ukupnog izlagačkog potencijala, kako kroz nesumnjivo poboljšanje mnogih izložaka tako ı pojavom novih izlagača sa vrhunskim izlošcima. U prilog tome govori ı uvođenje nove izlagačke klase (prvi put u našoj zemlji) izložaka na jednoj vitini, što Je dalo veoma dobre rezultate i predstavlja veliko ohrabrenje mnogim izlagačima da krenu tim putem.

Na kraju, žiri ističe da su sve konačne ocene donete jednoglasno.

Žiri je odlučio da za Veliku nagradu izložbe (Grand Prix) glasa na Palmaresu tako što će svaki član žirija kovertirati svoj glas.

EKSPERTSKI TIM ŽIRI Predsednik Predsednik Dušan JANJETOPIĆ Bogdan PETROVIĆ Član Slobodan ŠOTRA Can Član Dragoš PETROFIĆ Mirko CARAN

Član Husein ČAMDŽIĆ Sekretar žirija Zoran R. BOŠKOVIĆ