Godišnjica Nikole Čupića

ПРИЛОШЦИ 229

о == урана а РЕНЕ ДЕЧЈЕ папом ЕД 22220

Бнвимњ крлемљ Стефаном снрвуђ Милатињ, прлојнакњ Мемане Стефана, мнротоунвлго Симеона) прн васе свештеномоџ митрополитоџ кур Баснабо, игамени Вемнамина н сњ нинемн севштенонноцн н прдавославнљомн болГарн н васемн хр страни н ктинторн скестаго сего храма, н оупксасмо оџ св Поменнкњ нас савжештих семоџ светомоџ храмом, н сште Бадгослокнемо, дште кон БОГОМОБНЕН хрнстрамин НзЕОЛНт оџпнсдтн се оџ си светн храм н 7. Д.

Напоменути морам, да су заграде обе од мене, а не од г. Дучића.

Онај који је писао тај предговор хтео је да напомене, како Бог у закону, даном исраиљском. народу, заповеда, да се сваке године има десетковати све што се из земље произведе иди што се приплоди, и десетав принети Господу Богу свом; — а како је Поменив тај писан у Требињу и за манастир требињски, то уједно напомиње, да су они — то јест писац предговора и његова, остала, братија, једном речи братство ман. Требиња, обновили цркву своју успенија пресвете богородице при Митрополиту требињском ћир Василију и игуману Венијамину уз помоћ и припомоћ православних хришћана и да су се сви они, који су се трудили око обновљења цркве те уписали у Поменин, па тако треба и у напредак да се хришћани уписују у Поменик, односно да неки део од онога, чим их Бог благослови приносе у манастир угледајући се у том погледу на синове Исраиљеве, који су вршећи заповед божју десетак приносиди Господу Богу свом.

Писцу предговора, тога, који је хтео помевути, да је прква требињска, обновљена, при Митрополиту Василију и Игуману Венијамину, пало је на, памет,