Istočnik

Стр. 112 ТИСТОЧНИК Бр. 7

кад би мој копац живота био као његов! Да, љубав ће ваших ближњмх и послије ваше смрти бити најљепши спомееик, и ако нијесте у опгате у великом свијету познати, ипак ваша ће успомена остати незаборављена у малом свијету, у коме сте живјели и добро чинили. Да, кад ваше кости већ дуго у гробу леже и у трулеж пређу, још и тада ће љубав добрих људи бити ваша славословица, још и тада ће говорнти па вашем гробу: заиста поштен је хришћанин био, и био је побожан. Амин.

Јавна благодарност. Висока земаљска влада за Босну и Херцеговику у Сарајеву благоизвољела је поврх свих милодара нашој светој цркви у Прекаји подарити још слиједеће књиге, и то: 1 Служебник и 2 требника у години 1899., а у години 1898. благоизвољела је висока земаљска влада иреко велеелагне окружне области уТравнику подигнути парохијални стан са народнпм материјалом код цркве у ГГрекаји, у који је виеока влада потрошила око 4000 фор. Не можемо пропустити а да овијем путем најтоплију благодарност високој земаљској влади не нзразимо кличући: да Бог живи Његово ц. и кр Апостолско Величанство, нашег премилостивог цара и краља Франца Јосифа I. и нашу високу земаљску владу, на срећу и благостање наше миле домовине. У Прекаји, 21. децембра 1899. Испред два парохијална зваља Прекаје и Преоца и Црквене општине: Перовођа: Пресједник црквене општине Остоја Ковачевик. Марко Савнћ, парох.

3. априла о. г. преселио се у вјечност Митар Ђургуз, парох Вођенички, Петровачког протопрезвитерата, у 57. години живота, а у 25. своје свештеничке службе.

„Источник" излази два пута и то половином и крајем мјесеца. Дијена је листу на цијелу годину 4 фор. или 8 круна, а на пола године 2 фор. плп 4 круне ; за стране земље на цијелу годину 5 фор. нли 10 круна, а на пола године 2.50 фор. или 5 круна. Учитељима основних школа и ђацима даваће се лист у пола цијене. Претплата се шаље администрацији листа у Сарајево, а рукописи уредништву у Рељево код Сарајева. Рукописи се не враћају.

Прва ерпека штампарија Риете Ј. Савића и друга у Сарајеву.