Istočnik

Стр. 96

.0СТОЧНИК

Бр. 4.

са директором Бе^анићем. Гимназија и другови иоложигае вијенце на самртнички одар Душанов, којега оплакују браћа, тако^ер ученици наше гимназије и неутјешени родитељи: парох Брежанчић из Јеремића и супруга му, којима дао Господ чисте утјехе, а драгом покојнику у рају вјечно насеље!

Званични огласи.

Српско-православна АЕМ. Консисторија Дабро-босанска. Број 177 ех 1902. 1—з О г л. а, с. Јавља се Милану Војводићу, који је прије краткога времена из Беча (Кеитагк!; Кавегпе) негдје у свијет отишао, да га је супруга његова Милка рођ. Ждралића у Сарајеву због злобног напуштања код овога духовнога суда оптужила. Према томе позива се Милан, да се овоме духовноме суду, или своме уреда ради постављеном бранитељу госп. Јовану Зорићу, консисторијалноме канцелисти у Сарајеву до Ђурђева дне 1902. тим сигурније пријави, што ће се парнпца иначе на његову могућу штету окончати. У Сарајеву, 14. фебруара 1902. Срп.-прав. АЕМ. Консисторија Дабро-босанска.

Српско-православна АЕМ. Консисторија Дабро-босанска.

Ерој 92/1902. О Г О- С. 2 ~ 3 Јавља се одсутној Марици рођ. Ђурковића, одбјеглој супрузиСиме Крстановића из Травника, да ју је супруг са злонамјерним раскидањем брачне заједнице и прељубом оитужио. Усљед тога позива се одсутна Марица, да се до 15. маја 1902. год. овој консисторији или часном госп. Константину Божићу, пароху у Травнику, као своме уреда ради постављеном заступнику тим сигурније пријави, тпто ће се парница иначе и без ње, а на њену евентуалпу гатету дгвргаити. У Сарајеву, 31. јануара 1902. Српско-православна АЕМ. Консисторија Дабро-босанска.

„Источник" излази два пута и то половином и крајем мјесеца. Цијена је листу на цијелу годину 4 фор. или 8 круна, а на пола године 2 фор. или 4 круне; за стране земље на цијелу годину 5 фор. или 10 круна, а на пола године 2.50 фор. или 5 круна. Учитељима основних школа и ђацима даваће се лист у пола цијене Претплата се шаље администрацији листа у Сарајево, а рукопнси уредништву у Рељево код Саиајева. Рукописи се не враћају. Прва српска штампарнја Рнсте Ј. Савића, Сарајево.