Istočnik

Стр. 240 ИСТОЧНИК Вр. 10

Српско православна АЕ. Консисторија Дабро-босанска.

Број 398. о о О зг л а с. Јавља се отсутном Јури Перићу из Гацког, да је супрузи његовој Анђи ро|. Слијепиевпћа, станујућој у Сарајеву подијелзено право, да га због злобног напушташа у сврху развода брака оптужи. Ушљед тога поново се позива оптужени Перо, да се овој консисторији IIли свом уреда ради постављеном заступнику г. Јовану Ђ. Ззрићу консист. канцел., до 20. јула 19 2. г. тпм спгурније пријави, што ће се парница иначе и без њега а са његовом евентуалном штетом доврншти. Срп.-прав АЕМ. Консисторија Дабро-босанска.

Српско-православна АЕМ. Консисторнја Дабро-босанска. Број 428 ——у— ех 1902. 2 3 1ЕЗ д лх. гс т. Милан Шљивић, родом н Пљеваља (Н< вопазарског санџака), који је своју супругу Савку рођ. Цуверовића још прије 16 година безразложно напустио, и од тога доба јој се нигсада^ јавл^р.лије, —• овијем се позива, да се овоме духовном суду до 1. августа 1902. год. лично или писмено тим сигурније пријави, гато ће се у про4т1в.НОт случају његовој супрузи подијелити право,- да га у сврху развода бракд због злобног напуштања тужи. У Сарајеву, 25. априла 1902. год. Срп.-прав. АЕМ. Консисторија Дабро-босанска,

Српско православна АЕ. Коисисторија Дабро-босанска.

Број 364/1902. 3_ 3 О г л а с. Јавља се отсутном Стојану Вучковићу из Сочице (који је наводно у Србију пребјегао и тамо нме промијенио\ да је његовој злобно напугатеној супрузи Апђм рођ. Милогаевића у Сарајеву дозвољено, да га ради развода брака утужи. У ту сврху позива се Стојаи, да се до св. Илије 1902. год. овом духовном суду, или часном г. Петру Лалићу, ђакону у Сарајеву, као свом уреда ради постављеном заступнику, тим снгурпије пријави, гато ће се парнпца иначе н без њега а на његову могућу гатету довршити. Срп.-прав. АЕМ. Консисторија Дабро босанска. „Источник" излази два пута и то половином и крајем мјесеца. Цијена је лпсту иа цијелу годину 4 фор. или 8 круна, а на пола године 2 фор. или 4 круне ; за страие земље на цијелу годину 5 фор. или 10 круна, а на пола годипе 2.50 фор. или 5 круна. Учитељима оеновних школа и ђацима даваће се лист у пола цијене. Претплата се шаље администрацији листа у Сарајево, а рукописи уредништву у Рељево код Сарајева. Рукописи се не враћају.

Прва српека штампарија Ристе Ј. Савића, Сарајево.