Istočnik

Стр. 264

иеТочник

Вр. 11.

овијем се позива, да се овоме духовном суду до 1. августа 1902. год лично или писмено тим сигуриије пријави, гито ће се у противном случају његовој супр^зи подијелити право, да га у сврху развода брака због злобпог напуиггања тужи. У Сарајеву, 25. априла 1902. год. Срп.-прав. АЕМ. Консисторија Дабро-босанска.

Српско-православна АЕМ. Консисторија Дабро-босанска. Број^ б28~ ~ , 902 . у Е д и к т. Пајо Шушњар, опанчар, родом из Слуња у Хрватској, на захтјев његове супруге Јоке рођ. Пчелареве, коју је прије 7 година оставио, позива се овијем, да се супрузи врати, или овом духовном суду пргзјави. јер ако то до 15. сеитембра 1902. пропусти учинитп, дозволиће се супрузи његовој, да га због злобног напуштања у сврху развода брака утужи. .У Сарајеву, 25. маја 1902. Срп.-прав. АЕМ. Консисторија Дабро-босанска.

рпска православна Конситорија Херцегов.-захумска.

Број 261 из 1902. !_2 Х31 а, гг ј е -чс а, ј. У Невесињском протопрезвитерату упражњена је парохија Лукавац. Има 5 села, 280 кућа, 2426 душа, и прихода годишње (са хопораром за катихизацију) 1600 круна. Који од свештеника и богослова жели на ову парохију бити стално изабран, нека се обрати овој консисторији најдаље до 1. јула о. г. У М о с т а р у, 15. маја 1902. АЕМитрополит: Серафим. Исправак. У прошлом броју 10. на стр. 225. четврти ред од доле изостао је цио ред рукописа, ушљед чега је читав смнсао нокварен. Трећа алинеа има се овако исправити: „(Јвједочанства о агапама или вечерама љубави налазимо понајвише код св. отаца: Златоустога, Августина, Кипријана Картагинског и др., а мимо њпх и код ГГлинија" . ... У прошлом 9. броју на сгр. 203 у 10 реду од доле поткрала се ова погрјешка: п врага душа и тјела," а треба „врача душа и тјела" „Источник" излази два пута и то половином и крајем мјесеца. Цијена је лисгу на цијелу годину 4 фор. или 8 круна, а на пола године 2 фор. или 4 круне ; зн стране земље на цијелу годину 5 фор. или 10 круна, а на пола године 2.50 фор. или 5 круна. Учитељима основних школа и ђацима даваће се лист у пола цијене Претплата се шаље администрацији листа у Сарајево, а рукописи уредништву у Рељево код Сарајева. Рукописи се не враћају. Прва сриска штампарија Ристе Ј. Савића, Сарајево.