Istočnik

Бр. 5. и 6. И С Т 0 Ч Н И К Стр. 67 вено -школске општине ове Богом чуване епархнје, да у суботу св. праведног Лазара, 29. марта о. г. у свнма парохијалннм црквама, послије св. лнтургије, одрже шестонедјељни иарасшос за покој душе блаженопочившег Митроиолита Сврафима, коме нека је у цркви и народу вјечан спомен. ГГречаснп протопрезвитери и надзиратељи протопрезвитерата нека о овом наређењу на вријеме извијесте све подручно парохијско свештенство, а у своје вријеме нека овамо јаве: у колико се и гдје то извршило ? У Мостару, 12. марта 1903. Консисторија.

Орпско-правосл. Митрополитска Консисторија у Бањалуци. Број 358 ех 1903. Рукоположење и иостављеље. Његово Високопреосвештенство Митрополит Бањапучко-бихаћки Господин Евгеније благоизвољео је рукоположити свршепог Рељевског богослова Јована Зорића. из Пркоса. 1/14. марта о. г. за ђакона, а 2/15 марта о. г. за пресвитера. Исти је иостављен за администратора парохије Крњеушке у протопрезвитерату бос. петровачком.

АЕ и Митрополит Дабро-босански. Број 333 ~ ех 1903 ~ МФ ОкруЉница. Иречасној господи свеште-ницима, члановима свештено удовичког мировин. фонда из Дабро-босанске еиархије. Досадашњем контролном одбору свештено удовичког мировппског фонда већ је истекао трогодишњи рок дјеловања његова, те како је сада настало вријеме, да се тај одбор изборима обнови, то се пречасна господа свештеници, чланови поменутога фонда из Дабро-босанске епархије са овим позикају, да у смислу §-а 25-ог. односне мировинске уредбе из ниже изложеног „именика чланова свештено удовичког миров. фонда из Дабро-босанске епархије" изаберу по два члана за речени контролни одбор, и да имена истих у запечаћеним гласовннцама до 24. априла т. г. неизоставно доставе овамо путем надлежнога протопрезвитератскога звања. Уједно се пречасна господа, чланови фонда упозоравају, да при томе бирању чланова за контролни одбор имају на уму одредбу §-а 26-ог. речене мировинске уредбе, по којој нзабрани чланови тога одбора немају права на путче трошкове нити на другу какву оштету за свој слатутарни рад, те с тога нека гледају, да по могућности бпрају оне чланове за одборнике, који се у близини жељезничке пруге налазе, јер ће истима битп лакше и јефтиније на одборске сједнице у Сарајево долазити. У Сарајеву 13. марта 1903. АЕ и Митрополит Дабро-босански: г ; ^ Николај с. р.