Istočnik

Стр. 112 И С Т 0 Ч Н И К Г>р. 1. својем мужу поврати, или лично или писмеио своје боравиште потписаној митрополијској управи пријави; јер ће се у противном случају, са службено постављеним заступником, брачни процес и без ње спровести и на штету тужене Гоје довршити. У Д. Тузли, 7. марта 1903. Управа српско православне Митрополије зворничко-тузланске

Српско-православна АЕМ консисторија Дабробосанска. Бр. 231 ех 1903. 2—3 О б ј а в а. У земаљској штампаријп у Сарајеву изашао је настојањем и трошком високе земаљске владе за Босну и Херцеговину, а под ре ■ дакцијол! одбора за прештампавање црквених књига нови „ Часослов". Књига ова у лијепом кожном повезу стоји 5 круна и 50 потура, а може се добити код земаљског економата у Сарајеву. И остале црквене књнге, које су до сад штампане у земаљској штампарпји у Сарајеву, могу се наручнти и добити код истог земаљског економата уз цијене које су назначене у „Источиику'' од 1902. бр. 5. стр. 210. АЕ. н Митрополпт Дабро-босанскп Николај с. р.

Српско-православна АЕМ. Консисторија Дабро босанска. Бр. 37/1. ех. 1903. 3—3 О г л а с. Јавља се Сари р. Ивпчића, која је прпје била у Стоцу и Мостару а сада је незнанога боравишта, да јој је у бракоразводној парпици њеној са супругом Илијом Јовичпћем пз Јајца за заступиика уреда ради ч. г. ђакон Петар Лалић у Сарајеву одређеи. Ирема томе нека се у поменутој парници на истог заступника свог обраћа или пак нека на уручену јој бракоразводцу тужбу до 30. априла 1903. тим сигурније одговори што ће се парница иначе са њеним заступником а на њену могућу штету довршити. Из консистор. сједнице у Сарајеву 10. јануара 1903. АЕ. и Митрополит Дабро-босанскн Николај с. р. »Источник« излази два пута н то половином п крајем мјеседа. Цијена је лпсту на цпјелу годину 4 фор. или 8 круна, а на пола годпне 2 фор. или 4 круне; за стране земље на цијелу годину 5 фор. илн 10 круна, а на пола године 2 50 фор. или 5 круиа. Учитељима основних школа и ђацима даваће се лист у пола цнјене. Претцлата се шаље администрацији листа у Сарајево, а рукописи уредншптву у Рељево код Сарајева. Рукопнси се не враћају. Прва срнска штампарпја Ристе Ј. Савића, Сарајево.

II I