Istočnik

Стр. 272

Оледећа господа као моји пријатељи, видећи ме у каквом сам стању, те желећи, да ми се бар дијете усрећи, придарише као потпору моме сину, да се издржи у школи до свршетка школске године : Српска православна црквена општина у Јајцу 10 круна, часни господин Божо Грабеж парох Бабићки 10 круна и од народа приликом збора 6 круна, часни господин Шпиро Ракита парох Вочарски 10 круна, на чему и реченој господи овим путем изјављујем своју благодарност Милан Глушац, ■- т . свештеник.

Читула. Василије Игљатић, бивши парох у ДраговиИима, преселио с.е је дана 30. јуиа т. г. у вјечност. —- Покојник је рођен 1834. г. руконоложен је био за ђакона 15. јуна 1854. г., а за пресвитера 29. јуна исте године. Нека је покојнику лака црна земља и вјечан му спомен! —

Званични огласи. Српско-православна Митрополија Зворничко-тузланска. Број 678 ех 1903. Едикат, којим се Јово Стевановић, прозван Цвијановић, из Градачца, у Восни, прије 10 година, по свој прилици у Србију одбјегли, позива: да се лично или писмено овој митрополијској управи као духовном суду пријави и мјесто својег сталног боравка означи, како би, тужбом злобно напуштене му законите супруге, Миле рођене Докића, из Градачца, заметнути брачни процес сам собом или по опуномоћеном својем заступнику прихватити и водити могао; јер, у противном случају, т. ј. ако се тужени Јово до конца 1903. године пријавио не би, истоме ће се службено поставити заступником парох градачачки, с којим ће се даље овај брачни процес спровести и по стању доказа довршити. У Д. Тузли, 18. августа 1903. Управа српско-правоелавне Митрополије Зворничко-тузланске.

»Источник« излази два пута и то половином и крајем мјесеца. Цијена је листу на цијелу годину 4 фор. или 8 круна, а на пола године 2 фор. или 4 круне.; за стране земље на цијелу годину 5 фор. или 10 круна. а на пола године 2.50 фор. или 5 круна. Учитељима основних школа и ђацима даваће се лист у пола цијене. Претплата се шаље администрацији листа у Сарајево, а рукописи уредништву у Рељево код Сарајева. Рукописи се не враћају.

Прва српска штампарћја Ристе Ј. Савпћа, Сарајево.