Istočnik

Вр 19. и 20 И С Т 0 Ч Н И К Стр: 319 Српско православиа Митрополнја Зворничко-тузланска.

Број 688 ех 1904 2—3 ГЕидахс.т. којим ее Петра рођена Пасаревића, законита супруга Петра Дујића, тежака из Писара, котара градачачкога, одбјегла са Костом Сусаковпћем, по свој прилици у Славопију, — позива, да се овој Митрополијској управи, као духовном суду, у року од три мјесеца, рачунајући од дана проглашења овога позива, писмено или усмено прпјава и мјесто свога сталнога боравка означи, како би лично преузела своју одбрану у бракоразводном по тужби напуштепог јој супруга поведевом процесу; јер ће се у противном случају Петри службено поставити застуиник, с којим ће се на ризик тужене процес провесги и довршити. У Д. Тузли. 4. септембра 1904. Уирава сриско иравсл. Митроиоли/е зворничко тузлапске.

Српско-православна АЕ\1 ГСонсисторијг Дабро-босанска.

1>рој 1044/1. ех 1004. 1—3. јЕИ Д -ш. ЕС Т. Јулка рођ. Сташовића, супруга Обрена Тотића из Пријеворца, која је од мужа одбјегла н наводно се негдје у Србији налази, позива се овијем, да се.овом духовном суду до 15. јануара 1905. године тим сигурнпје јави, што ће се иначе напуштеном ј • ј супругу подијелити право, да против ње због злобног напуштања, блуда и прел>убе бракоразводну тужбу поднесе. Из конзисторијалне сједнице у Сарајеву, 10. септембра 1904. АЕ и Митрополит Дабро-босански: Николаш.

Српско-православна Митропол. Консисторија Бањалучко-бихаћка.

Број 2090 ех 1904. 1—3 Едикт. Позива се овијем Стефанија Гороња ргф. Вера из Мазића, сада непознотог боравишта, против које је супруг јој Симо Гороња пз Равница поднио код овог духовиог суда бракоразводну молбу, да у року од шест мјеееци, рачунај^ћи од првог уврштења овог едиктн