Istočnik

Стр. 276

ПСТОЧНИК

Бр. 11

Епархијски црквееи суд у Д. Тузли. Број 590 и8 1909. 3—3 С т е ч а ј. Овим се расписује стечај ради сталног попуњења парихијског мјеста па парохији у Дворовима, протопрезвитерата бијељинског. Дворовска парохија нема парохијалног стана, а има 37 8 домова са 2374 душе. Молбенице инструиране по §§ 90. и 91. Уредбе треба поднијети Црквеноме суду у року од шест седмица иза првог уврштења овога стечаја у званичном црквеном листу „Источнику". Из сједнице епархијског црквеног суда, држане у Д. Тузли. 18. август 1909. Предсједшштво.

Епархијски црквени суд у Д. Тузли. Број 689 ив 1909. 3-3 Е д и к а т, којим се, боравком непознати Милан Гачић из Брчкога, позива, да се у тромјесечном року писмено или лично овом суду пријави и одбрану себе по тужби законите му супруге ГГетре ро^. Недића из Брчкога, преузме, или суду означи својег опуномоћеног заступника, са којим се може брачни процес отпочети и довршити. До друкчије и даље одредбе, засад је црквени суд службено Милану поставио заступником преч. госп. јереја Стевана ^Поповића, пароха брчанскога, с којим ће се, по безуспјешном измаку едиктуалног рока, брачни процес спровести и довршити. Из сједнице епархијског црквеног суда, држане у Д. Тузли, 18. августа 1909. Предсједнишшво.

»Источник« излази у свескама досадашњег формата на 1-ом табаку"сваког 15-ог и пошљедњег дана у мјесецу. Цијена је листу на цијелу годину 3 фор. или 6 круна> а на пола године 150 фор. или 3 круне ; за стране земље на цијелу годину 4 фор. или 8 круна, а на пола године 2 фор. или 4 круне. Учитељима основних школа и ђацима даваће се лист у пола цијене. Претплата се шаље администрацији ; а рукописи уредништву листа у Сарајево. Рукописи се не враћају.

Одговорни уреднак : Др. Т0М0 ПопОВИћ.

Црка српска штампарија Р. Ј Савића, у Сарајеву.