Istočnik

Стр 16

И С Т 0 Ч Н И К

Бр 1.

Епархијски црквени суд у Сарајеву.

Јзрој 1228 из 1909. 3—3 Е д и к т. Отсутни Андрија Зиројевић родом из Гацка, који је своју супругу Драгу (Јованку) из Добруна (Мацута) оставио: позива се овијем, да се врати својој супрузи или да саопшти садашае своје пребивалиште и узроке свога отсуства, пошто ће се, ако до 15. марта 1909. неда о себи никаква гласа, по жени његовој покренута бракоразводна парница и без њега, а са његовим службеним заступником ч. г. Алексом Ђуровићем парохом у Добруну у течај ставити и довршити. Из сједнице држане 2. децембра 1909. Предсједпишшво.

Епархијски црквени суд у Тузли.

Број 908 из 1909. 2—3 Е д и к а т, којим се Михајло Илић, златар, бивши парохијанин модрички, позива, да се кроз три мјесеца од данас лично или писмено овом суду пријави и преузме своју одбрану по тужби жене му Катице рођене Жидовинац, из Брчке, ради развода брака поднесене. Уједно се туженом ставља на знање, да му је службено постављен заступником пречасни госп. Стеван Ђ. Поповић, парох модрички, с којим ће се, у случају Михајлова ћутања брачни процес спровести и довршити. Из сједнице црквеног суда, држане у Тузли, 17. децембра 1909. Предсједнишшво.

Епархијеки црквени суд у Бањој Луци.

Број 1236/982 ех 1909. 1—3 Е д и к т. Позива се овим Божо Радиновић из Суваје сада непознатог боравишта, против којега је супруга му Мара ро^. Ђукић из Суваје поднијела код овог духовног суда бракоразводну тужбу, да у року од шест мјесеци, рачунајући од првог уврштења овога едикта у овом листу, овом духовном суду своје садашње боравиште пријави, да би се тако споменута тужба с њим у претрес узети могла, јер ће му се иначе по безуспјешном истечењу поменутога рока поставити уреда ради заступник, који ће имати њега у заметнутом брачном спору правомоћно заступати. Из сједнице епархијског црквеног суда, држане у Бањој Луци 17. децембра 1909. Предсједништво. »Источник« излази у свескама досадашњег формата на 1-ом табаку сваког 15-ог и пошљедњег дана у мјесецу. Цијена је листу на цијелу годину 3 фор. или 6 круна, а на пола године Г50 фор. или 3 круне ; за стране земље на цијелу годину 4 фор. или 8 круна, а на пола године 2 фор. или 4 круне. Учитељима основћих школа и ђацима даваће се лист у пола цијене. Претплата се шаље администрацији, а рукописи уредништву листа у Сарајево. Рукописи се не враћају.

Одговорни уредник: Др. ТОМО Половић.

Прва српска штампарија Р. Ј. Савића, у Сарајеву.