Istočnik

Стр. 310

источник

Бр. 20.

Званични огласи. Епархијски црквеви суд у Бањој Луци. Број 947/572 ех 1910. 2—3 С т ј е ч а ј. Ради стадног попуњења упражњеног парохијског мјеста у Ашанима у протопрезвитерату Бос. Крупском, расписује се овим стјечај с пријавним роком од шест недје.ља, рачунајући од првог дана уврштења овог стјечаја у овом листу. Молбе ваља поднијети овом епархијском црквеном суду и уједно им приложити свједоџбе о свима, како богословским, тако и прије богословије свршеним наукама. Парохија Ашани броји око 300 домова са 2000 душа и нема парохијског стана. Из сједнице епархијског црквеног суда држане у Бањој Луци, 21. септембра (4. октобра) 1910. Предс/еднитшво.

Епархијски црквени суд у Бањој Луци. Број 867./606. ех 1910. 1 —3 С т ј е ч а ј. Ради сталног попуњења упражњеног парохијског мјеста у Вођеници у протопрезвитерату Бос. Петровачком, расписује се овим стјечај с пријавним роком од шест недј ља, рачунајућа од дана првог уврштења овог стјечаја у овом листу. Молбе ваља поднијети овом епархијском црквеном суду и уједно им предложити свједоџбе о свима, како богословским, тако и прије бо! ословије свршеним на\ кама. Парохија В 'ђеница бр"ји 400 домова са 2200 душа и нема парохијског стана. Из сједнице епархијског црквеног суда држане у Бањој Луци ? 21. септембра (4. октобра) 1910. Предс)едништво.

»Источник« излази у свескама досадашњег формата на 1-ом табаку сваког 15-ог и оошљедњег дана у мјесецу. Цијена је листу на цијелу годину 3 фор. или 6 круна, а на пола године 150 фор. или 3 круне ; за стране земље на цијелу годину 4 фор. или 8 круна, а на пола године 2 фор. или 4 круне. За црквено-просвјетне самоуправне органе у земљи на годину 2 фор. или 4 К. Учитељима основних школа и ђацима даваће се лист у пола цијене. Претплата се шаље адмшшстрацији, а рукописи уредништву листа у Сарајево. Рукописи се не враћају.

Одговорни уредник Др Томо ПОПОВИ^.

ХЈрва српска штампарија Р. Ј Савића, у Сарајеву