Izučavanje jedne dvostruke fermentske akcije

ИЗУЧАВАЊЕ ЈЕДНЕ ДВОСТРУКЕ ФЕРМЕНТОКЕ АКЦИЈЕ 141

Ако те резултате представимо графички (ел. 9) тада се одмах опажа да је добивени цртеж необичне сличности са сл. 2 којом су представљени резултати

НЕ ДА | Ра] 4 Ре РАНЕ

мин 50 100 150

Слика 8.

добивени по истоме предмету са Ферментима Непх-а. Само што у случају емулсина бадема, доња крива представља теоријски шећер (односно СОМН) а горња нађени шећер (односно нађену моћ редуковања изражену гликозом), дакле обрнуто од онога што се дешава за хидролизу помоћу Фермената Небх-ова сока. Може се рећи да све оно што је речено за акцију Непх-ова сока, у овој глави, примењује се и на акцију емулсима бадема, али обртјто. Док је за Непх-

п

Ро ери то < 1 у току целе реакције, дотле је п

за емулбсин –о је“ Илу првоме случају утврдили смо

и ЕТО у . да Је посматрано у Функцији времена, веће вред-

ности за слабију концентрацију амигдамина, док овде, као што се може видети из горњег прегледа, тај је

ари париске = чл те вињ--22

кин

= _____

пинова ЛЕ ПРИ ад и ен пр ПУН ПИШЕ пече