Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

96

У том извештају саопштавају се оне одлуке конференцијске, које се односе на друштво и на војску, и позива се Гл. Одбор да ступи у споравум са војно санитетским комитетом ради извршења конференцијских решења у колико се тичу војске и спреме за случај мобилизације.

Да се оба извешћа, друштвеног и Владиног изасланика, печатају уједно у хиљаду примерака.

Да се извештај растури у народу и распошље као и сви други друштвени извештаји члановима, одборима п друштвима.

Бр. 3.

На представку секретара г. Милана Ст. Марковића, Гл. Одбор усваја, да се у извештају о раду конференције, реферат, који је изаслананик поднео конференцији о раду и стању српског друштва Шрвенога Крста, печата и на француском језику, као што је поднет конференцији.

Бр. 4.

Шредлог г. Милана Марковића под бр. 108 о установ= лењу збирке, мустара и модела за негу и пренос рањеника, при Гл. Одбору, који је предлог према пословнику друштвеном прегледао и усвојио санитетски одсек, одобрава у свему и Гл. Одбор.

Бр. 2.

Предлог г. Милана (Ст. Марковића под бр. 186. о набавци 17 разних дела за друштвену библиотеку, усвојен од надлежног одсека, усваја п одобрава пи Гл. Одбор, с тим да се одмах изврши набавка.

Бр. 6.

Т. Шредседник саопштава да је Гл. Одбор још поодавна послао г. министру војном пројекат ручника ратних закона, („Ле Јоза Фе Ја cuere sur фетте“) с молбом, да министарство тај нацрт испита и своје мишлење даде, што би се саопштило:

| ! ! ! | Je | | t | + ij