Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

40

Одлука конференције:

„Да се шредлози главног одбора руског о питањима под 8. 16 и 17. као пи закључци реферата међународнога одбора о питањима шод 16, и 17 упуше свима главним одборима, те кад се шроуче и испитају, да се реше на идућој конференцији, а положај међународнога одбора да се дотле одржи онакав какав је данас“.

NO

Предлог Ако бп друштва морала и у мирно време набављати предмете, потребне у ратно доба, који су то предмети, што их треба нарочито препоручити да се набаве“ (Бр. 2. програма).

Одлука конференције:

„1 Одлука бр. 4. од 1863 године остаје у сили(т. ј. у мирно доба спремају одбори и одсеци сваковрени материјал за помоћ).

2. Друштва „Првенога Крета“, а нарочитоона, којима по њиховим правилима или по законима припада важан део санитетске службе, морају предузети нужне мере, да материјал довољан пш по броју п по каквоћи, а местним захтевима одроварајући, буде спреман у случају мобилизације нарочито за прву потребу: а ако то неби могло бишти, онда да се за материјал осигурају бар претходним мерама, тако да отпшта ортанизација ратне мобилизације не буде спречена,“

Предлог

() потреби да се међу главним одборима установи памена цртежа и других докумената о болничком материјалу. (Бр. 29. програма).

Одлука конференције:

„Позивајући се на раније одлуке у Берлину (1860) конференција изјављује жељу, да сваки главни одбор састави албум ли збирку, излажући у пртежима, литографији и фотографији

ale vg Basa say E aca а

3