Jagoda
44
48. Атанасије НииолиФ, Jeyes). Јагоде су крупне, дугуљасте, спљоштене, четвртасте и често на врху беле; боје су живо-црвене, ретко кад до самог врха подједнако обојене ; семв мрко, прилегнуто п.ти мало убрчено; месо сасвпм чисто бело, растопљнво, понекад у средини шупље, слатко, врло мало накисло и миришљаво. Бокор је нун, снажног пораста и врло родан. Јагоде врло доцкан сазревају. 49. Делиград (Myatt). Ово је један од најблагороднпјих п најроднпјих варијетета. Јагоде су врло крупне, срцасте. увек правилног облика; крваво-црвене боје, са бедим, слатким, миришљавим п мало впнастпм лесом. Бокор је јак и врло родан, а тврд је тако, ™а и најјачу суву зиму издржи. 50. Проф, Dr, Paduti ( Dr . Nicaise . Врло крупна јагода. Прве су јагоде шпроке и ■спљоштене, уворасте, а доцнпје су више дугуљасте. Боје су светле, угасито-црвене; семе је ско ро црно и врло мало убрчено; месо црвено с белим жплицама, врло слатко, миришљаво, понекад мало накпсло.
Атан. НпеолпН.