Jagoda

на 3 —4 дела, подсећп оне старије, дрвенасте жиле на сваком одепљеном бокорчићу, сасећи суво и старије лишће, па сваки бокорчић засебно на одређено му место усаднти п добро залити. На скоро носле расађивања порастеће на приданку читава четка нових танких жилида, и сваки је сад сад готов. Морам овде и то приметити, да ће бокори крупнородих јагода, које на овај начин добнјемо, ретко кад тако здравих и јаких биљака дати, као они бокори, које добивамо од живића. в ) Размношавање иључии,ама. Овај начин размножавања више је занимљив,, но што је користан, и употребљује се само онда, кад хоћемо ретке и драгоцене варијетете, који не избијају розгве, да размножавамо. Из листних углова избијају у неких варијетета неки изданци, који се кључице зову. Ти се изданци посеку и у лаку земљу забоду, па стакленим звоном покрију исто онако, као што се „пелцери“ разнога цвећа

под чашама гаје. Кад се већ види да су „кључице“ повисоке и да су више и веселих лишћа по-

71