Jugoslovenski Rotar

IZ IZVJEŠTAJA R. C. SUSAK od 14. juna 1934:

Naši engleski gostovi zaustaviše se na svojem povratku takodjer kod Rotary kluba na Sušaku. Dne 14. juna 1934 priredjen je zajednički lunch, na kojem је engleske rotare pozdravio najprije potpretsjednik brat Očigrija na domaćem jeziku, a zatim brat Smokvina na engleskom jeziku. Predao im je u spomen klubovu zastavu, a gostovi su se upisali u spomen-knjigu. Na pozdravu zahvalio se rotar T. Smith ı pohvalio naročito lijep doček što su ga engleski rotari doživljeli na čitavom svome putovanju po našoj državi; očekuje uže lične veze izmedju članova engleskih i jugoslavenskih klubova, te se nada da Je ova prva posjeta samo početak, kojemu će slijediti još mnogo srdačnih i ličnih odnošaja izmedju engleskih i jugoslavenskih rotara. Upravo ganutljiv bijaše prizor, kad je mali John Garner, sin rotara Garnera iz Wembleya, odjeven u crnogorsku narodnu nošnju, donio ı uz sokolski pozdrav predao zastavu, što ju engleski gostovi darovali klubu Sušak. Na prekrasnom daru zahvalio se na engleskom jeziku brat Smokvina te se je na najsrdačniji način oprostio u ime kluba od dragih engleskih gostova. Zatim je slijedilo još zajednicko fotografiranje i razgledanje grada i njegovih zanimivosti. Priredjen je jos izlet na Trsat, gdje su pregledali stari frankopanski grad, na kojem su članovi domaćeg kluba i vlasnica grada, grofica Nugent, tumatili zanimljive starine za koje su se gostovi vrlo interesovali.

x DVA PISMA IZ ENGLESKE

ROTARY CLUB OF ISLINGTON

July the Fourth 1934. Dear Rotarian Knez,

The Members of the English Rotary Party who had the pleasure of meeting your Club on Monday, 28th May, at Bled and afterwards partaking of your splendid hospitality at Llubjana on Friday 15th June, send you their grateful thanks for the cordial reception they received.

They will always remember the interesting stay in your town and the charming farewell gifts they received.

Will you extend to your President and Members our best wishes for the future prosperity of your Club, and the hope that we may again meet at an early date.

Yours very sincerely,

Thom Smith

International Service Chairman.