Jugoslovenski Rotar

ЈИ ОИ O ИЕ НИШ Ис ин ди ВА

GUVERNER 66. DISTRIKTA

Sa naročitim veseljem primili smo vijest, da su českoslovački rotari izabrali za svoga guvernera za godinu 1934/35 našega dragog prijatelja brata Josefa S. Zabu iz Chrudima. Novi guverner 66. distrikta poznat je širom svijeta kao stručnjak u fabrikaciji obuće. Rodio se na seljačkom posjedu, koji je kroz stoljeća pripadao njegovoj rodbini. Dovršio je trgovačku akademiju u Chrudimu. Poslije mature stupio je u službu tvornice

Josef Zaba cipela F. L. Popper, koja ga je doskora poslala u Englesku i Sjedinjene države da studira strojnu fabrikaciju cipela. Sa 25 godina vratio se i postao ravnateljem tvornice koja je stekla svjetski glas. Nakon više od 4o godina, koje Je posvetio ovoj industriji, otišao je u penziju, pa sada svoje vrijeme posvećuje državnom bolesničkom osiguranju radnika i svom rotarskom radu. Godine 1 929 osnovao je Rotary Club Chrudim, te je od tada pa sve do danas bio tajnikom ovoga kluba. Prilikom svojih putovanja naučio Je Četiri jezika: engleski, njemački, francuski i španjolski osim českoga, koji mu je materinski jezik.

Obzirom na njegov glas kao najbolji čehoslovački stručnjak u fabrikaciji cipela bijaše rotar Zaba pozvat od strane poslovodstva društva „Peko“ u Tržiču, da izvrši reorganizaciju ove tvornice i da ju prilagodi sadašnjim kritičnim prilikama. Prilikom svoga ponovnog boravka u Tržiču dolazio je redovito na meetinge Rotary Cluba Ljubljana, gdje nam je bio vanredno mio gost. Nekom prilikom izvjestio nas je O svom putu po Engleskoj, gdje je posjetio više klubova i odakle nam Je naročito isporučio pozdrave Rotary Cluba Derby; gdje je referirao o našem rotarstvu. Prošle godine prisustvovao Je takodjer našoj distriktnoj konferenciji u Zagrebu.

Novoga českoslovačkog guvernera cijenimo prije svega s njegove iskrene privrženosti rotarstvu. Iz čitava njegova rada vidi se, da je kroz i kroz prožet rotarskom ideologijom. Zaba je čovjek veoma bogatoga i svestranoga ŽIVOtnog iskustva, koji ne govori mnogo 1 svoju energiju ne pokazuje u spoljašnjem ophodjenju, ali zato na svoj diskretan, miran, ali vanredno siguran način svuda prodire sa svojim zdravim i uravnoteženim nazorima.

Milome rotarskom prijatelju iskreno čestitamo na najvisoj Časti, što mu je rotari njegova distrikta mogoše iskazati!

a SmVDIIIII SR TT— a uZDmU

T Boris Žirovnik, Prvega predsednika ljubljanskega Rotary kluba, brata dr. Janka Žirovnika, je zadela težka izguba. Njegov edini sin Boris, student prava, je preminul dne 5. Junija t.]. Težko prizadeti oče, naš dragi brat Janko, je pokopal s svojim sinom svoj up in svoje nade. Pokojni Boris

19