Jugoslovenski Rotar

prije pošaljete. Mjesečne izvještaje, namijenjene za objavu u našem glasilu, imadu sastaviti tajnici, a to se je naglasilo prigodom zadnjeg sastanka pretsjednika i tajnika. Nema zapreke tomu, da ne bi mogli tajnici sastaviti već krajem svakog mjeseca ovaj mjesečni izvještaj — iscrpljivo i što više kondenzirano — te mi ga odmah priposlati. Izvještaje koje ne bih primio do 6. narednog mjeseca, ne bih mogao objaviti.

то.) Nasa ekstenzija. Na sastanku R. C. Pančevo od dana s. juna 1934 izvestio Je pretsjednik brat Vasa Isajlović o svom bivanju u Velikom Bečkereku, gdje je ponovo pokrenuo pitanje osnivanja Rotary Cluba. Izgledi su,

prema izveštaju brata Isajlovića, veoma dobri. — Osam članova budućeg R. C. Karlovac posetilo je dne rr. juna 1934 zagrebački klub, da u njem samom vide praktični rotarski rad u klubu. — Neka pripremni radovi što

skorije dovedu do uspeha, da bi što pre mogli da pozdravimo oba novoosnovana kluba!

11.) Medjugradski sastanci vanredno se preporučuju radi boljega medjusobnoga upoznavanja članova i radi uspješnije saradnje. Ovi sastanci neka se naročito često održavaju medju novoosnovanim ı kumovskim klubovima. O Jednom takvom vrlo lijepom sastanku javlja nam R. C. Osijek, koji je na dan 31. maja 1934 primio k zajedničkom medjuklupskom sastanku ry članova R.C. Vukovar. Sadašnje ljetno doba pruža mnogo prilika za medjuklupske sastanke, koji su eminentno važno sretstvo našega rada. Na dan 18. juna 1934 posjetila su naš klub Maribor 22 člana R. C. Graz. Svrha je ovoj posjeti bila u prvome redu, da se dosadašnji pretsjednik R. C. Graz rotar Schatzl oprosti u svojstyu klupskoga pretsjednika takodjer od našega mariborskega kluba.

12.) Spisak djela o medjunarcdnim odnosima i o орст gospodarskim pitanjima izdaje povremeno centralni ured u Chicagu. Ovi spiskovi od narocitog su interesa za one rotare, koji osobitu paznju obraćaju medjunarodnom sluzenju i sluzenju u zanimanju. Do sada izdavao ih je centralni ured samo glede knjiga, koje su izašle na engleskom jeziku, a od sad unaprijed izlazit će spiskovi takodjer glede onih djela, koja su izašla na drugim jezicima, medju njima i djela na srpsko-hrvatskom, odnosno slovenskom jeziku. Za popunjavanje spiskova u ovom pogledu poduzete su shodne mjere.

Sa srdačnim rotarskim pozdravom Vam bratski odani

dr. Viljem Krejči, guverner 77. distrikta R. I.

x

Naš čas se mi zdi kakor ve¢erno nebo, kadar ob solnénem zatonu veter podi oblake. Vsak hip se tvorijo nove oblike in vse barve se mesijo druga v drugo, od zlate do temnosive. Véasih se za hip pokaže še kak zadnji pramen zahajajocega solnca, véasih pa malo vedrega temnomodrega neba, ki ga takoj zopet pokrijejo sivi zlatoobrobljeni oblaki. Tak vecer nam ne obeta lepega jutra.

+