Jugoslovenski Rotar

JUGOSLOVENSKI бор 5х и

КОПА а

UREDNIK: Dr. VIKTOR RUŽIĆ

GUVERNER 77. DISTRIKTA SUŠAK, STROSSMAYEROVA ULICA BROJ 12 I. -- TELEFON BROJ 90 ČEKOVNI RAČUN KOD FILIJALE POST. STEDIONICE U ZAGREBU BR. 39.552. — IZLAZI |: SVAKOG 15-OG U MJESECU — CIJENA 60 DINARA GOD. — POJEDINI BROJ 5 DINARA

S AMV Ca

ANI IE SEC NJU OM Пи S NI O

Draga braco rotari!

1. Ш. Regionalna Konferencija u Veneciji privukla je 1644 učesnika iz 29 zemalja, od kojih 849 rotara.

75 rotara t. j. 193,13% sa isto tolikim brojem članova njihovih porodica, zastupalo je trinaest klubova našeg distrikta na toj velebnoj manifestaciji rotarske misli.

Brod »Champollion« doveo je francuske rotare, »General von Stauben« većinu nemačkih učesnika, a naS »Karadorde« usidrio se u mletackoj luci sa naSim rotarima.

Dužnost mi je da zahvalim brodarskom druStvu »Jadranskoj Plovidbi« na osobitoj susretljivosti koju nam je tom prigodom iskazala, a sušačkom klubu naročito tajniku dru. Jakovčiću i prof. Gjivoviću na brizi koju su imali kod aranžiranja tog puta, a ne manje tajniku R. C. Zagreb bratu Draganu Tomljenoviću, koji je u Veneciji u svemu bio od pomoći.

Oktobarski broj našeg distriktnog glasila »Jugoslovenski Rotar« posvećen je toj konferenciji. U njem ćete naći verno prikazan tok konferencije sa interesantnim referatima.

Da je bilo moguće dati veran prikaz te konferencije ide hvala bratu St. Pelivanoviću, pretsedniku R. C. Beograd, koji je dao iserpan referat u svom klubu a na koji se ovaj prikaz oslanja.

Na našem brodu »Karađorđe« imali smo 16 septembra sreću da pozdravimo pretsednika R. I. Ed. Johnsona sa njegovom porodicom, kome smo u čast priredili večeru. Toj večeri je prisustvovao i velik broj uzvanika, među njima potpretsednik R. I. Carles, direktor Kruuse, pretsednik R. I. B. I. Robinson, svi članovi Evropskog savetodavnog odbora i distriktni guverneri sa gospođama.

Tu su braća, koja su toj svečanosti prisustvovala, imala prigode

da se upoznadu sa drugovima iz ostalih zemalja, a pretsednik Johnson uputio mi je pismo u kom kaže: