Jugoslovenski Rotar

Ovo je prvi puta iza konvencije u Ostendi (1927), da se rotarska konvencija drži u jednom gradu, čija je glavna svrha zabava stranaca, koji se nalaze na svom dopustu. Kao deo jednog turističkog puta, Atlantic City ima još veću privlačivost.

Uza sve ove pogodnosti glavni odbor konvencije pripravlja jedan program zanosa, drugarstva i zabava, koji će omogućiti svakom Rotaru, da dođe u što brojniji prijateljski kontakt sa ostalim Rotarima i dati mu prilike, da upozna u punoj meri svu odgovornost pojedinca u pogledu postignuća četiriju rotarskih cilja.

Teško će tko shvatiti svrhu i snagu rotarskog sveta, dok to ne vidi na jednoj rotarskoj konvenciji. Internacionalni kontakt, izmena misli, sklapanje novih i interesantnih prijateljstva, bolje upoznavanje rotarstva sve su to važne stvari, kojima se okorišćuje svaki Rotar i svaki klub, koji prisustvuje konvenciji.

Vrlo me veseli, a i moja je dužnost, da izdam ovaj zvanični poziv na 27. godišnju konvenciju R. 1., koja će se održati 22, 23, 24, 25 i 26 juna 1936 u Atlantic City, New Jersey, U.S.A. Svaki Rotary Club, već prama broju članova ima pravo na jednog ili više službenih delegata sa pravom glasa. Kao što se od svakog Rotara očekuje, da redovito posećuje klubske sastanke, isto se tako očekuje od svakog kluba da bude zastupan na godišnjoj konvenciji. U članu VI. »by law« R. I. naći ćete sve potrebne informacije, tičuće se prava i odgovornosti pojedinog kluba u pogledu godišnje konvencije, delegata, punomoći, kredencijala, registracione takse i t. d., dok se član VIII. odnosi na informacije u pogledu hotela. .

Pozivam srdačno i toplo preporučam ne samo službenim delegatima, već i svim Rotarima i njihovim gospođama, da prisustvuju budućoj konvenciji u Atlantic City.

Ed. R. Johnson, vredsednik.

Članovi odbora za konvenciju R. I. na zasedanju u Atlantic City, New- Jersey Od leva na desno: Ernesto J. Aguilar, Mexico City, Mexico; O. B. Sellers, Fort Worth, Texas; Fred W. Gray, Nottingham, Engleska; Presednik Ed. R. Johnson, Roanoke, Virginija; Chairman Alfred H. McKeown, Detroit, Michigan; Sekretar Chesley R. Perry, Chicago, Illinois; Robert F. Phillips, Asheville, North Carolina i Algernon Blair, Montgomery, Alabama.

4