Jugoslovenski Rotar

гр Sy SS ep

JUGOSLOVENSKI SS ита

Gl.urednik: STEVAN K.PAVLOVIC

guyerner 77 distrikta R. |. Beograd, Gospodar Jevremova ulica 39, Telefon broj 24-430

GOD. V Ček. račun lugoslov. udruž. banke kod Požt. šted. u Beogradu broj 51.036 / Cena 144 din. god. / Pojedini broj 12 dinara

Izlazi krajem svakog meseca

Prvo Guvernera

77 Distrikta R. I.

Pretsednicima i fajnicima svih klubova. Beograd, 15 jula 1937

Mila braéo,

1) lako stari znanci, ja vam se ipak danas prikazujem prvi put u svojstvu guvernera.

2) То пајубе odlikovanje koje mi je podareno na ovogodisnjoj distriktnoj konferenciji u Skoplju, 9 maja ov. god., poivrdeno je i na Medunarednoj rotarskoj konvenciji u Nici, 11 juna 1937 god.

3) Stupajući na ovu dužnost punu časti, ali prepunu odgovornosti, upucujem guvernerski pozdrav ispunjen najdubljom zahvalnošću па poklonjenom mi poverenju.

4) Olpoćinjući rad želim, na prvom meslu, da podvučem jednodušno priznanje jugoslovenskih rofara mome prefhodniku i dragom bratu, D-ru Vladimiru Belajčiću, koji se, po jednoglasnoj oceni, pokazao kao savršeni organizator izuzefne aktivnosti i bezgranično oduševljen rofarski ideolog, pa neka i meni dopusti, pokraj sve svoje skromnosti, da mu i ja upulim svoja česfitanja na uspehu pred kojim zabrinut stojim, jer znam da ga u istoj meri ne mogu postici iako ću uložifi sve svoje sile.

5) Moleći svu braću za svesrdnu pomoć, uveravam ih da sebe neću ni najmanje stedeti.

6) Najtoplije blagodarim svima upravama jugoslovenskih Rotary klubova, koje su mi uputile svoje Cestitke i zelje za srećan rad.

7) Od 31 maja do 4 juna održana je u Monfreux-u (Švajcarska) Medunarodna rotarska skupStina, na kojoj sam ucestvovao kao nastupajuci guverner. Ove su skupštine neka vrsfa visoke skole za novonaimenovane guvernerske kandidate. Na plenarnim, kao i na posebnim sednicama, prefresana su sva pitanja koja se odnose na rotarsku organizaciju iradiuR. |. i po distriktima, i u posebnim klubovima.

8) Sa ove skupštine poneo sam ove glavne utiske:

a – Savršena organizacija;