Jugoslovenski Rotar

U pogledu unufrašnjieg rada u klubu rešeno je da se prvi sastanak u. mesecu posveti drugarstvu, drugi kratkim referatima iz struke, freći referatima iz stranih klubova a čefvrti sastanak da ima uvek po jedno predavanje. Predavač bar u 3 meseca jedanput da bude iz nekog drugog brafskog kluba. — Za proslavu u Bogojevo na Dunavu prijavilo se 11-foro braće a čeivorica braće iz kluba ponudila su svoje automobile.

Zagreb. Sa zadovoljstvom primjena je vijest brata guvernera da će Evropski Savjetodavni Odbor odriati svoj sastanak za 1937/38 godinu u Zagrebu dne 13., 14., 15. i 16. okfobra. Povodom ovog sastanka povjerio je Upravni odbor pododboru za drugarsivo organizaciju zabavnog dijela programa za ovu priliku.

Brat Mavro Axelrad govorio je o „ovogodišnjoj želvi”. Na ovaj lijepi referat nadovezala se vrlo zivahna diskusija.

Zemun. Jedan sastanak od 9 avg. bio je zajednicki sa rotarima iz Beograda, odakle je bilo prisutno 20 rotara sa 8 sestara. Vece je uspelo i pozelelo se da se

šlo češće obavljaju zajednički sastanci. — Br. Dugan Paveéié referisao je o prilikama na našem Jadranu, brat Jelačić (Skoplje) o Parizu, izložbi i priikama u Francuskoj i Italiji, brat dr. M. Dorié o Stetnosti starih daékih knjiga po zdravlje, ako nisu

dezinfikovane.

POSLOVNI MORAL U PORASTU.

U toku jednog živofa mi prelazimo od pojma da je dobit jednog coveka — gubitak drugog, ka pojmu da je najbolji način da se dođe do dobiti da primite odgovornost za odlični kvalitet proizvoda za koji dobijete cenu koja je poštena i nalazi se u granicama vašeg nadgledanja. — Napisao Norman Hapgood, pokojni pisc, izdavač i diploma– ta. Članak je štampan u septembarskom broju „The Rolarian”.

S

JEDNO ŠVEĐANSKO MIŠLJENJE O ROTABSTVU.

Rotarstvo iz dana u dan sve vise postaje međunarodno kako prema raspodeli Clanstva, tako i po stavu koji zauzimaju ti članovi. Ne podrazumevam medunarodno u smislu da rotar manje voli svoju zemlju nego međunarodno u smislu da će jedan dostojan Rotar najsavesnije nastajati da gaji u svome srcu poštovanje i razumevanje prema svojim susedima Sirom celog sveta. — Napisao Kurt Belfrage, upravnik Stockholmske berze, za septembarski broj ,,The Rotarian”.

e

40