Jugoslovenski Rotar

| U G O S LOV E N S K | OKTOBAR 1937/BROJ 4

Gl.urednik: STEVAN K.PAVLOVIC

guverner 77 distrikta R. |. Beograd, Gospodar Jevremoya ulica 39, Telefon broj 24-430

GOD. V

Cekovni raéun Jugoslovenske udruzene Banke kod Po8St. 5tedionice u Beogradu br. 51036 / Cena 144 din. godišnje / Pojedini br. staje 12 dinara

4ZLAZI KRAJEM SVAKOG MESECA

Celtvrto pismo Guvernera

77 Distrikta R. |.

Prefsednicima i fajnicima svih klubova

Beograd, 20 oktobra 1937 g. Mila braćo,

1. Rofarska poruka. Na izmaku svakoga dana upitajmo se jesmo li foga dana ispunili sve svoje dužnosti; da li nam je u svakom pogledu mirna savesf? Pa ako nije, nastanimo da nam rezulfat idućeg bude bolji od rezultata minulog dana.

2. Sa novim elanom. Evo nas na poéetku druge Cetvrti nove rotarske godine. Prva je protekla u znaku letnjeg raspusta. Pa ipak bilo je klubova koji su prilježno radili. Ali, bilo ih je koji su i suviše ozbiljno зћуан | |егомапје i letnji odmor od svakog rada. Nadam se da će, osveZeni, sada odusevljeno, sa novim poletom, ući u posao i pristupili ostvarenju radnoga plana i obilno naknaditi sve ono što se za vreme Теја ргориз о.

3. Pretsednik Duperrey u Juznoj Americi. Sestog septembra Pretsednik i gospođa Duperrey stigli su u Rio de Janeiro gde ih je braziliianska vlada primila kao svoje gosfe. Iz Rio de Janeira su olišli u Montevideo i Buenos-Aires, a zatim prevalili preko brda da posete tri disfrikta u Chile, posle čega će olići severno, preko Peru, Ecuadora, Columbije i Venezuele na ostrvo Kubu, odakle idu u Severno-Američke Sjedinjene Države, gde ¢e prvo posetiti R. C. u Washington-u, D. C., zalim Chicago, Offawa u Kanadi i konačno New York. U Chicagu pored nekoliko dana rada u svojoj kancelariji u sekretarijatu, pretsednik Duperrey će prisustvovali sastancima poverenika Rolarskog fonda, finansijskog odbora, investicionog odbora i izvršnog odbora uprave R. I.

G. i gda Duperrey se ukrcavaju za Francusku na brod Normandie koji polazi iz New York City 10 novembra.

4. Sastanak Evropskog savefodavnog odbora. U Zagrebu odrzan je ovogodišnji sastanak Evropskog savetodavnog odbora. Sednice su držane od 13 do 16 o. m. u hotelu Esplanad. NaZalost ni ja, kao redo-