Jugoslovenski Rotar

programa. — Sekcija ovoga udruženja „Subotička privredna nedelja i Izlozba“ pod pretsedništvom mašega pastpredsednika brata Dezidera Rotha stalno zasedava i očekivati je, da će izložba subotičkih poljoprivrednih, zanatskih i industrijskih proizvoda nadmašiti sve ranije slične priredbe. — Tokom same Izložbe, koja će se održati od 9. do 16. oktobra o. god. održaće se niz kulturnih, nacionalnih i sportskih priredaba. Za samu izložbu vlada već sada veliko interesovanje u celoj VoJjvodini. — Oprostili smo se bratom Kostićem, koji Je po zvaničnoj dužnosti premešten u Novi Sad, koji ali ostaje naš član time, što će posete kod bratskog kluba u Novom Sadu ulaziti u njegovu frekvencu kod nas. — Brat Conen prikazo nam je uspeo film snimljen povodom naše „Zimske akcije“, dok nam je gost g. Schreger prikazao vrlo zanimiv i lep film u prirodnim bojama „Od Londona preko Švajcarske, Alpa i Dolomita u Suboticu“. Na kino večeri prikazan Je medju ostalim i vrlo poučan francuski film iz zadrugarskog Zivota, koji je braću zadrugare upravo oduševio ı vjerujemo, da posledice neće izostati.

SUŠAK. — Tokom mjeseca augusta klub nije mogao razviti veliku djelatnost, budući da je veliki broj članova bio odsutan, radi godišnjih dopusta. Zato ćemo nastojati Još tokom septembra, da nadoknadimo ono što se nije dalo postići u augustu. Dne 14. augusta odrzan je na Plitvičkim jezerima medjugradski sastanak, na kojemu je naš klub uéestvovao sa 6 syojih članova. Ovaj je sastanak u svemu uspjeo kao velebna manifestacija rotarskog bratstva. Tokom mjeseca nije održano niti Jedno predavanje, već Je samo brat dr. Ivo Lipovščak u prevodu iznjeo članak Tom Mahoney-a iz juliskog broja „Rotariana“, „Čudo 2е-

ljeznih plućiju“. Sa svojeg posjeta dne S. augusta R. C. Interlaken, doneo nam je br. Ing. Zlatko Pri-

kril zastavicu tog kluba. Mi smo se R.

C. Interlaken na lijepome daru posebno zahvalili, pa ćemo uzvratiti zastavicu našeg kluba. Za nevoljne sabrano tokom mjeseca dinara 1051 —.

ŠIBENIK. — U mjesecu augustu naš Je klub održao 4 sastanka, koji su bili od braće slabo posjećeni ı to obzirom na okolnost da su skoro svi otsutni iz Sibenika, frekvencija svakog sastanka iznosi 50%, tako da Je i cijela mjesečna frekvencija ostala sa 50%. —Naš klub sudjelovao je preko svojih članova predsjednika brata Žaja, Котезагоу!ća, Wonka, Jakovljevića, medjugradskom sastanku na Plitvičkim jezerima. gdje su u društvu sa ostalom braćom u radu ı zabavi proveli veoma ugodne dane. — Kao goste imali smo brata Koščevića iz R. C. Karlovca i brata Usmijana iz R. C. Ćuprija. Naš član brat Miloš Šupuk bio Je u ovom mjesecu stalnim „posjetiocem готаг. stola u Rogaškoj Slatini. — Budući se ljetna sezona primiće kraju to će i rad malo po malo oZivjeti, jer ¢e se sva braća povratiti sa svojih ljetovališta.

VELIKA KIKINDA. — Usled otsutnosti većeg broja članova na letnjem odmoru u toku meseca augusta, na redovno održanim sastancima pretresala se u glavnom samo prispela pošta i vodili su se prijateljski drugarski razgovori. Jedino je brat Dr. Brozovié odrzao jedno uspelo predavanje o slinavki i Sapu i to povodom pojave ove epidemije u našim krajevima. Tek pred kraj meseca se oseća življi rad ukoliko je obavljeno popunjavanje pojedinih Odbora ı rešavano o akiuelnim pitanjima Kluba. Sačinjen Je raspored predavanja odnosno od strane Uprave predložena su pojedinim članovima teme o kojima bi imala da se drže predavanja. Rešeno Je da se ovdašnjem Sokolskom društvu u svrhe Sokolske Petrove petoljetke dade kroz pet godina prilog od godišnjih 500 dinara.

VUKOVAR. — Izvršujući sugestije, koje je nova Uprava kluba predložila Glaynoj skupštini prilikom svoga na-

122