Jugoslovenski Rotar

medjunarodnog sporazumevanja i dali je klub opustio sve što bi moglo smetati tome cilju.

Na sva ta pitanja treba klupski funkcioneri da sebi savesno odgovore jer je ispunjavanje tih duznosti sustina rotarskog pokreta. Ako ima u kojem klubu u tome pogledu nedostataka treba da se odmah isprave dobrom voljom, kojom se sva braća rotari diče.

IL. Preživeli smo u ovoj rotarskoj godini teške dogadjaje. koji su nam dokazali, kako daleko smo još od svog cilja ali istovremeno i {o. kako Je baš naš pokret potreban ı kako Je neophodno njegovo proširenje do krajnih granica. Čim Jača Je oluja tim potrebniji je dobar kormilar, koji ume, da ugroženi brod dovede u mirnu luku. U mraku vode kapetana svetionici a na otvorenom moru ili okeanu zvezde. Naši su sveftionici rotary klubovi a naša je zvezda naša svefska zajednica sa svojim sve{lim zracima naših ideala. Pogonska Je snaga našeg broda dobra volja, koja nikada ne može da klone Jer ne poznaje drugog pravca nego napred.

Ill. Krajem kalendarske godine zaključuju se bilansi svih privrednih preduzeća. Koliko ima tu prilike za rotare da se sete svojih namešfenika i svojih radnika a osim toga i svih ostalih bednih i nevoljnih. U tome se praktički izražava pojam rotarskog služenja.

IV. Prvi decembar ove godine imao je svoj naročiti značaj zbog dvadesefogodišnjice naše državne zajednice. Rotary klubovi posvetili su tome jubileju duznu paznju.

У. Poslednjih nedelja je sva javnost u našoj državi bila angažovana i uzrujana kampanjom i agitacijom za skupštinske izbore. Pošto je sada ta borba završena, otvara se široko polje rotarskom radu. Svaki rotar, koji po svom polozaju ima za to moguénosti, treba da nastoji, da se unutra’nje prilike smire 1 Копsoliduju u duhu sluzenja i sporazuma. Dobra volja отогисије rešenje svakog problema.

VI. Pregledajuéi frekvenciju za mesece juli—novembar moram sa zadovoljstvom i posebnom pohvalom da istaknem, da su imali najbolju prosećnu frekvenciju sledeći klubovi: Karlovac 96.55. Petrovgrad 91.17. Pančevo 89.29, Vukovar 89.25. Slavonski Brod 85.99. Brčko 84.80, Bačka Topola 85.79 i Sombor 82.81.

VII. Spremam se na zvaničnu posetu većine klubova severoistočnoz dela našeg distrikta, koju ću obaviti izmedju 11 1 20 januara iduće godine. Radujem se пипаргед, što ću imati priliku. da dodjem u lični dodir ne samo sa funkcionerima пего i за

254