Jugoslovenski Rotar

GODINA VI 15.1У. 1939

JUGOSLOVENSKI

BR. 10 UREDNIK: DR. IVAN SLOKAR, GUVERNER 77. DISTRIKTA, LJUBLJANA, MIKLOŠIČEVA C. 10, TELEFON BR. 20-57

IZLAZI SVAKOG 15-OG U MESECU CENA GOD. DIN 144 · BROJ DIN 12

DESETO MESEČNO PISMO GUVERNERA

Pretsednicima i tajnicima svih klubova Ljubljana. 1S. aprila 1959. Mila mi braćo!

I. Ovogodišnja distriktna konferencija pretstavlja zaključak rada u prvoj godini otkad je NJegovo Kraljevsko Visočanstvo Knez Namesnik Pavle izvoleo preuzeti položaj doživotno počasnog guvernera našeg distrikta. Jugoslovenski su rotari svojim intenzivnim radom i postignutim napretkom rotarske organizacije dokazali kako visoko cene {o značajno odlikovanje njihovoz pokrefa. Puni će oduševljenja nastaviti svojim idealnim naporima u korist naroda. otadžbine i čovečanstva.

Il. Rotarska godina traje od 1 jula svake godine do 50 juna naredne godine. Ipak se svake godine polažu računi o rotarskom radu već meseca maja na distriktnoj konferenciji. dok se Jedino finansijski računi zaključuju 30 juna. Distriktna je konferencija godišnji sastanak ne samo zvaničnih delegata svih klubova nego i velika revija rotarskog pokreta u distriktu i impozantna manifestacija svih rotara punih dobre volje. da vrše svoju duznost u duhu služenja svome bližnjemu, narodu i otadžbini kao i u cilju opšteg mira i prijateljskog sporazumevanja.

U svakome klubu jeste medjusobno upoznavanje ı prijateljstvo temelj i preduslov za uspešan rad u klubu kao ı izvan njega. Nema prave saradnje bez medjusobnog neograničeno poverenja ı dubokog altyuističkog prijateljstva. Posete iz drugih klubova ı drugim klubovima kao ı lični dodir na medjugradskim sastancima omogućuju medjusobno upoznavanje na Siroj osnovi. A za veliku većinu roftara, koji ne mogu učestvovati na svetskoj

405