Jugoslovenski Rotar

VI. U ovoj smo rotarskoj godini doživeli toliko medjunarodnih poremeéaja sa do skrajnosti nategnutom ratnim psihozom i organiziranim sistematskim Sirjenjem mrznje izmedju naroda. Zar da zbog toga izgubimo veru u pamet i razum i u mogucnost da se nesporazumi i sporovi rese dobrom voljom i medjusobnim popuStanjem? Niposto! Vojnik treba da upotrebi svoje oruzje tek kad vidi opasnost a u tome polozaju jeste najkorisnija čak ı ofanziva. Isto važi i u pogledu duhovno oruzja, koje је Кад : Като јасе i koje je u historiji čovečanstva ostavilo mnogo veće, svetlije i trajnije tragove svojih pobeda nego sy: krvavi ratovi.

VII. Marta sam meseca zvanično posetio klubove Maribor. Beograd. Zemun, Pančevo. Novi Sad. Petrovgrad, Vršae, ĆuprijaJagodina-Paraćin, Niš i Leskovac. Vratio sam se pun novih 15kustava i pobuda za novi rad. Otvoreno sam se razgovorio sa funkcijonarima svih fih klubova o pozitivnim kao i u negativnim ta¢kama njihovog rada fe o načinu. kako bi se rofarski duh doterao do najvišeg stepena. Svuda sam naišao na dobru volju ı veliko razumevanje, koje prefstavljaju najbolju garanciju za budućnost rotarskog pokreta u našem distriktu. Srdačno blagodarim funkcijonarima kao i ostaloj braći klubova na lepome doéeku i na uzitku kojeg mi je pružio nažalost kratak boravak medju njima.

VIII. Od R. C. Osijek primio sam obaveštenje. da je brat Dr. Milovan Pinterović povukao svoju kandidaturu za guvernera našeg distrikta. Prema tome ostaje kao jedini kandidat br. inž. Radovan Alaupović (R. C. Zagreb).

IX. Zvanični delegati treba da podnesu distriktnoj konferenciji pismena punomoéja kluba, kojeg zastupaju.

U pogledu punomoéja za svetsku konyenciju u Clevelandu upozorujem na tacku V. mog poslednjeg meseénog pisma od 10 marta o. g.

X. Pošto protivno svakome očekivanju još nije dovršen Jedan od najvećih hotela u Ljubljani, bio sam prisiljen. da u sporazumu sa Ljubljanskim klubom odredim, da se ovogodišnja distrikina konferencija održi na Bledu što ce, nadam se, samo uveliéati tu nasu distriktnu skupStinu.

U očekivanju, da Vas u rekordnom broju vidim i pozdravim na Bledu 6 ı 7 maja

Vam šaljem srdačne rotarske pozdrave

kao odani Vam Dr. Ivan Slokar.

407