Jugoslovenski Rotar

Katastrofalna poplava u Karlovcu. | Lijevo, zgrada u kojoj se nalazi dječje obdanište. o kojem veliku brigu vodi i i karlovački Rotary klub.

nih poplavljenih ulica, nadalje stavile su se ma raspoloženje Supe za smještaj blaga okolišnog seljačtya. Gradski mačelnik (član kluba) dozvolio je okolišnom seljačtvu, ida za trajanja poplave može ikositi travu u gradskim šančevima i tako prehranjivati svoje blago, koje nije moglo nikuda na paSu, i od kojeg je dobar dio stajao u vodi, jer se nije mogao vise sklonuti na kakovyo suho mjesto. Gradski gradjevni inzenjer (isto élan kluba) bio je neprestano u sluzbi i pri ruci svakom stradalom. U kratko svi članovi ovoga kluba učinili su sve što je bilo moguće, da se postradalim ljudima i djeci pomogne. Razumljivo, da su i druge službene i privatne instiz tucije takodjer suradjivale na pripomoćnoj akciji, a vojska sa svoje strane posebno stavila je na raspoložemje čamce i potrebam broj vojnika za prevoz ljudi.

Kada je voda konačno prestala rasti, i počela veoma ројаћко opadati, ljudi su se počeli smirivati, ali nakon odlaska vode, vidjelo se je, što je ostalo. Zapravo je ovdje nastala tragedija. Stanovi umišteni, podovi dignuti u sobama, pokućstvo ruinirano, polja zamuljena, vriljarstva sa суебет uniStena, obitelji u meprilici, ponestalo je sveg potrebnog za dnevni život, tvornice mijesu radile oko 4 do 5 dana. Ipak disciplina gradjanstva bila je na visini. Nije bilo

nesretnih sluéajeva, nije bilo trgovaca, koji bi dizali cijenu, koristeći se ovom situacijom, naprotiv solidnost je svuda vladala.

Karitativnost i pomoć stupila je u funkciju. Karlovački Rotary klub ponovno je poveo akciju za pomoć. Člaz novi djelovali su u svim društvima u kojima su bili uélanjeni, djelovali su u svim |pravcima i sa svim зуојип vezama, i osobno. Članovi sa teritorija grada

Jedna uredska prostorija sa dignutim podom, nakon poplave u Karlovcu.

29