Jugoslovenski Rotar

1 sreće "u зтси тапјепоте 1 исуПјепот. — Pogotovo u nasa daz nasnja mutna i vjetrovita vremena, toliko plasgljiva i strasljiva. Kad omrkne&, ne znaš gdje сез озуапић. АП jedno znamo. Daz: leko je još vrijeme kada će zavladati carstvo Božje na zemlji. Ali ono ide. Još će se dušo noge obijati o trnje i kamenje, o neravz nosti zemaljske. — I mnogo će se krvi proliti, mnogo vječnih vredz nota izlomiti, dizaće se i padati rod ljudski ko drvo što se ozez leni i procvate i opet opane i ogoli dok ne grane jednom trajno pramaljeće i ljeto cvata i roda. Jedno možemo i mi rotari na tom feškom putu: služiti i pomagati, Siriti ljubav, sporazumijevanje, objašnjavati, ispravljati kriva mišljenja i poglede, udarati prelaze izmedju zemalja i naroda. — 4 u prvom redu povezati medjuz sobno veze iskrenoga drugarstva i prijateljstva; kako sam to razlagao u svom govoru na ovogodisnjoj distriktnoj konferenciji na Bledu. — I nema sumnje da се na& rad i u ovoj godini donijeti roda i ploda, da ¢ée utrti mnogu suzu, zacijeliti mnogu ranu, obraz dovati mnogo srce. — Spominju se u našoj prošlosti »Dobri ljudi«e. — Budimo i mi dobri ljudi u domu svome, u poslovanju i radu svome, dobri i svijesni gradjani, u svemu — dobri ljudi, čvrste volje, jake moralne osnove, tvrdi na riječi i zadanoj vjeri.

— Tražimo istinu, ljubimo pravdu da zavlada barem stabilnost i mir medju nama, medju narodima. Pomozite, i Bog će nam pomoći i dobar duh naroda našega.

=

1. GODIŠNJA KONVENCIJA U CLEVELANDU

dovršila je svoj rad. -— Opširan izvještaj o ovoj vanrednoj manifestaciji rotarske misli donosimo u ovom broju.

2. JUGOSLAVENSKI ROT AR

Molim braću, a naročito braću prefsjednike i tajnike da mi sve zvanične izvještaje, sedmične i mjesečne objave, fe svu korespondenciju šalju na moj naslov: Zagreb, Gjorgjiceva ul. br. 9, telefon br. 60:72. — Na Gekovni racun PoStanske Stedio-z nice br. 31522 neka se Salje pretplata za »Jugoslavenski Rotar.

Administracija lista: Brat Veljko Vasić, Zagreb, Zrinjski frg 13 telefon 24:486.

3. NOVA UPRAVA ROTARY INTERNATIONAL

Na konvenciji u Clevelandu izabrana je ova uprava R. I. za godinu 1939-40: